Image
10/12/2001

Mort subite : Achter de schermen van de macht 1: De dood van een minister

Politieke thrillers: in de bioscoop krijg je er wel eens een voorgeschoteld, het genre heeft ook al honderden vuistdikke pockets opgeleverd, maar qua strips zijn de liefhebbers van dit genre tot dusver een beetje op hun honger gebleven, een paar straffe klassiekers als De Jacht van Bilal en Christin buiten beschouwing gelaten.
Een nobel streven dus van tekenaar Delitte en scenarist Richelle, die met 'Achter de schermen van de macht' de zieke zenuwen van het Britse politieke establishment pogen bloot te leggen. Makkelijk is dat niet, want er wordt erg veel gepraat, en dan vergt het een duivels stripvakmanschap om niet saai uit de hoek te komen.

En? Is het gelukt? Bijna. Het verhaal van de verdachte dood van een minister kort nadat-ie uit de biecht heeft geklapt in een kranteninterview intrigeert, maar is niet af. Juist: dit is nog maar deel één, maar toch wordt tegen alle stripwetten gezondigd door niet eens voor een deftige cliffhanger of op zijn minst een aanvaardbare afsluiter te zorgen. En dat is niet alles wat er schort aan De dood van een minister. Het zenuwachtige tekenwerk van Delitte en de foeilelijke inkleuring hebben ons mateloos geïrriteerd. Wil iemand hem eens uitleggen dat het echt nergens voor nodig is om elk plaatje vol te pleuren met overbodige stipjes en streepjes? Dank u.

(HDP)


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84