Image
22/07/2002

Groove Grocery: Groovilicious

Heel véél muziek. Geen gebakken lucht, maar tien muzikanten die met lijf en leden alle energie en rollende klanken uit zichzelf halen en elke track calorierijk voeden. Rollen doet het zonder medelijden met een stevige blazerssectie, zinderende percussie en een zoete maar krachtige damesstem. Groove Grocery voor jullie, 24/24 open voor vers bruisende muzieknoten.

Funk, groove, soul, hiphop en jazz - vooral acid-jazz - voeren de boventoon bij deze Belgen. Na overal gedurende vier jaar elk publiek in vuur en vlam te zetten en twee mini-cd's later konden ze eindelijk voor een full-cd terecht bij Five-o records. Claude Hugo, die ook al bij Marc Moulin aan het werk ging (ook hele goeie jazz uit België) was wild enthousiast en toverde meteen een remix van 'Come on' bij de plaat.

En dat is heel begrijpelijk, want 'Come on' is zonder twijfel een sleuteltrack in het album, héél sensueel jazzy met een heerlijke sax en zo'n zacht gevoel dat je heupen alvast aan het werk zet. De stem van Ann Declercq die zich op zijn verleidelijkst naar de dansvloer schuifelt. Rustige drums, een klassenummer dat Groove Grocery op zijn best definieert. In tien tracks ontdek je wat ze live zoal op je kunnen en zullen loslaten. Verrassend stevige gitaren op het einde van 'Fuss', funky dribbelend stuwende basgitaar en een Stereo MC's gevoel in 'Bobby' of lekker loom op z'n Brand New Heavies in 'Moog'. Zeker is dat er in elke track dansen op de loer ligt, live moet dat helemaal het geval zijn. Denk aan de onweerstaanbare vibe van Jamiroquai, de soul van Brand New Heavies en een open geest voor elk genre. Een vol te dansen groove als rode draad uit heel toegewijd enthousiaste instrumenten en een aaibare, toch krachtige en vooral heel soulvolle damesstem van Ann.

Nog veel te ontginnen groeipotentieel - in de lijn van 'Come on' zou bijvoorbeeld perfect zijn, maar we willen hier niemand in een hokje duwen. Toch denken we dat hier en daar een muzikaal zijlijngenre zou mogen wegvallen om de eenheid wat aan te scherpen, maar dan zijn we echt lastig aan het doen. Een heel luisterbaar debuut vol leven, en o ja: ze zijn erbij op de Gentse Feesten. Dan weet je meteen wat het live Groove Grocery-gevoel is.

(LAD)


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84