Image
25/02/2002

Lemon: Summer ghosts ep

Altijd leuk, eerste werk van nieuw en okselfris aandravende Belgische jongelui. Vooral omdat heel die nieuwigheid nog zo onschuldig om de jongens heen hangt. Nog geen allures, last van een brede nek of droogheid van inspiratie. Begin alvast een beetje richting Jeff Buckley en The Smiths te denken, we ontmoeten jullie daar wel.

Wat doe je als je in een saai, toeristisch opgevreten en onbenullig provinciestadje als Brugge woont (ze zullen het graag horen bij Brugge 2002)? Saai en nietsvermoedend opgroeien, je kar keren en een ander gehucht gaan bevolken, of toevallig eens over een gitaar struikelen, daarbij luid een hemels mooi kretende 'aaaaoeiiiif*kde***' uitbalkend, of in de marginaliteit en het randje van het leven belanden?

Bij Lemon stond er duidelijk opeens wel ergens een of ander muziekmoment of -instrument in de weg. Of het nu de stem van Buckley, Morrissey of Waits, de sfeer van Pavement, de melancholie van Gorki of Coldplay was, Lemon ontstond. Via een dolenthousiaste Steven van Havere van Arid vonden ze het anders moeilijke wegeltje naar een platenlabel, summer ghosts ep is er hun eerste. Een aangenaam volwassen, stijlvol en gevoelig geladen mini-elpee. De titeltrack staat met recht en reden in de afrekening van Stubru, krek Buckley-stijl zonder vuilplat kopiërend te gaan doen. Over verloren liefdes, Kate Moss, Irene Jacob of Naomi denken die van Lemon dan, en ook over jeugdsentiment tussen de duinen tijdens een te zwoele zomer. Mooi. Let ook op de toch opmerkelijke remix van datzelfde nummer, scherpere randjes en niet bang voor een ander stijltje. Dat zie je nog meer in 'Alone here with you', bakken melancholie op zijn beste Portisheads, Thom Yorke in de verte, duidelijk meer in de mouwen van Lemon dan enkel emo-pop. 'You think it's over' helt wat naar The Smiths' 'Cemetry gates', inclusief dartel gitaartje en sfeer.

Een heel aangenaam debuut en een geslaagde teaser om vlug het debuutalbum van deze jongens te willen horen. Verrassend volwassen en met duidelijk al hun eigen gezicht, zonder deuren naar elders resoluut af te grendelen. Veelbelovend en nu al goed!

(LAD)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Antwerpse studenten gaan zorgzaam van deur tot deur

Het project Zorgzame Straten en de studenten van het graduaat Maatschappelijk Werk van Thomas More werken [...]

10/03/2023

Eerste studentenleven-expo georganiseerd in Antwerpen

Laatstejaarsstudenten van het secundair hebben binnenkort een zware opdracht: op zoek naar een nieuwe [...]

09/03/2023

Aan de VUB studeren meer dan 5000 buitenlandse studenten

Tijdens het academiejaar 2021-2022 studeerden welgeteld 5129 buitenlandse studenten aan de Vrije Universiteit [...]

09/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84