Image
18/02/2002

Mystikal: Tarantula

Wat we tot nu toe van deze schreeuwerige wildeman hoorden, waren twee loepzuivere fuifbommen. 'Shake ya ass' en 'Danger' verzorgden als single menige shakereet momenten van glorie en schuddewaggelvoldoening, klasse dansmateriaal. Tarantula is wel al Michael Tylers - zo heet ie voor zijn mama - vijde plaat. Is Mystikal de nieuwe James Brown of eerder een vervelende, opgefokte rapper?

Backing kracht is er in elk geval meer dan genoeg. The Neptunes, van Jay-z's 'I just wanna love u' en ODB's 'Baby, I got your money' zorgen opnieuw voor Mystikals muzikale ruggengraat en die kan zodoende nog wel tegen een lumbago of tien. Enkele copains komen langs, Method Man & Redman, ondertussen zowat het hipste maar tegelijk ook meest uitgemolken featuringduo. Met straffe rhymes uiteraard, maar we hebben dit al gehoord. Leuk zijn de tussen-de-tanden-raps van Butch Cassidy en Juvenile in een van de meer luisterbare tracks 'Settle the score', door de iets meer rust in muziek en raps, van Juvenile vooral. In zowat alle andere tracks is Mystikal een vetbol testosteron op pootjes die overvol zelfgenoegzaam nauwelijks meer over zijn lippen krijgt dan 'neuken!!', 'grote blinkende wagen!' en 'knielen, slet!'. Dat kán allemaal leuk zijn - denk 2 Live Crew, Snoop of Smut Peddlers - maar bij Mystikal gaat het de mist in, verstikt onder een té echt machogevoel. Gooi er dan nog zachtjes zijn zenuwtrekken bij in de richting van gemiddeld om de 5 seconden een reetkrimpende gorgelschreeuw, nee, James Brown zal die níet mooi vinden! Mystikal wil trouwens de nieuwe Wesley Snipes worden en gaat met zijn persoonlijke 'I'll Whup ya'-line muziekland verlaten. Git'outta heej wensen we hem dan.

The Neptunes kunnen zich elders meer verdienstelijk maken en een hit - of het zou het doordrukje van zijn twee vorige hits 'Bouncin' back' moeten zijn - zit hier ook niet in. Als je niet van Mystikal houdt, kan je voor zijn part aan zijn daddy longstroke zuigen, toch liever niet, laat dat maar aan de hoes en thugs over die mee willen in zijn machoflash. Heel weinig danger op enig geshake van ya ass!

(LAD)


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84