Image
10/04/2000

Hook DVD: Film, docu en videogame in één!

De filmbusiness staat momenteel voor een gigantische opgave: er moet langzaam maar zeker een archief met honderdduizenden films op DVD gepompt worden. Dat heeft als prettige nevenwerking dat je af en toe nog eens een vergeten film opnieuw te zien krijgt die zich al helemaal in de diepste regionen van je achterhoofd had genesteld om daar nooit meer uit te komen. Neem nu Hook van Steven Spielberg, de allereerste film waar ik met mijn lief naartoe ging, inmiddels alweer acht jaar geleden. Doch dit geheel terzijde. Hook is een schromelijk onderschatte, visueel schitterende sprookjesfilm van Steven Spielberg. Je weet misschien nog hoe het verhaal ging: Peter Pan - de jongen die niet groot wou worden - is toch opgegroeid, heeft zich een advocatenpak aangetrokken, verhuisde naar Amerika en is vergeten hoe het voelt om kind te zijn. Tot hij teruggaat naar het Londense weeshuis waar hij opgroeide en zijn eigen kinderen gekidnapt worden door de slechte Kapitein Hook. Peter kruipt weer in de huid van Pan en vliegt naar Neverland. Vind je dat melig? Fuck you. Dit is Spielberg-magie die wérkt, met charmante rollen voor Robin Williams, Dustin Hoffman, Julia Roberts en Bob Hoskins. Je moet je er enkel voor openstellen.

En dit is DVD, dus er is meer. De gebruikelijke docu-rommel uiteraard: filmografieën, trailers, geanimeerde menu's, fotogalerijen en interviews. Maar, en dat is voor het eerst, op de Hook-DVD staat zelfs een heus multilevel videogame dat je kan spelen met de afstandsbediening. Leuk!

(JC)


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84