Image
24/09/2002

Super Mario Sunshine : Grote schoonmaak

De meest bekende gamepersoonlijkheid na Lara Croft is terug van weggeweest. Mario, de mascotte van Nintendo, maakt voor het eerst zijn opwachting op de GameCube. In Super Mario Sunshine gaan Mario en Princess Peach op vakantie naar een zonovergoten eiland. Helaas is het paradijs vervuild. Erger nog, sympathieke Mario wordt er valselijk van beschuldigd de vervuiler te zijn. De opdracht is om de echte vandaal te ontmaskeren. Onderweg maakt Mario met de waterpomp op de rug ook nog eens het hele eiland schoon. Naast deze missie zijn de uitgebreide omgevingen uitnodigend genoeg om gewoon wat rond te huppelen en te verkennen.

Voor Super Mario Sunshine had Nintendo-goeroe Shigeru Miyamoto opnieuw de productieleiding in handen. Zoals steeds bij Miyamoto heeft dit game een simpel uitgangspunt met een heel originele uitwerking. Met de kracht van de nieuwe console is Super Mario Sunshine zeker de best uitziende Mariogame tot nog toe. Er zijn al grafisch betere games uitgebracht op GameCube, toch volstaan deze graphics ruimschoots.

Nintendo heeft met zijn Mariogames een reputatie hoog te houden. Wonderlijk genoeg lukt dit hen ook altijd. Opnieuw een bewijs van Nintendo dat games zonder seks en geweld toch boeiend kunnen zijn.


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84