Image
28/02/2000

South Park Rally

Het is triest gesteld ten huize JV. Zeer triest. De laatste tijd wordt uw recensent steeds vaker gamesgewijs geklopt door zijn vriendin. Waarschijnlijk zit een klein doch significant IQ-verschil hier voor iets tussen. Tijd dus om eens een eenvoudiger spelletje in de lader van de CD-ROM te schuiven.

Enkele weken werd Gran Turismo II met veel bombarie aangekondigd op het autosalon. Het spel zou de ultieme natte droom van elke racefreak moeten zijn. Veel indruk maakte dat niet op de redactie. Geef ons maar South Park Rally.

De consoleversie van South Park Rally bestond al langer, maar nu heeft Acclaim eindelijk een PC-versie op de markt gepleurd. Wie de eerste South Park game al gespeeld heeft, weet aan wat hij zich kan verwachten. Inderdaad, de meest ranzige race ooit. Carmageddon is na het spelen van deze rally voer voor peuters.

In een afgeknepen dozijn compleet idiote voertuigen ga je de strijd aan met de andere figuren van South Park. Cartman rijdt bijvoorbeeld met een driewieler, terwijl Grandpa strepen trekt op het asfalt met zijn rolstoel. Onze favoriet is nog altijd Kenny met zijn go-kart.

"Gewoon racen" doe je niet in South Park. Nee, je hebt een aantal extra's ter beschikking om je concurrenten een hak te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van waterballonnen, Cheesy Poofs en half verteerd voedsel? De parcours waarin je je ding doet zijn op z'n minst gezegd even vreemd als de serie zelf. Gayworld, Annual Cowday en de South Park Easter Egg Hunt zijn wat ons betreft stukken leuker dan toertjes draaien op Le Mans of Zolder.

Toch is South Park Rally geen perfect spel. De systeemvereisten voor een dergelijke game liggen wat ons betreft net iets te hoog. De 60 MB aan virtueel geheugen die het spel opslokt staan niet in verhouding tot de graphics die je krijgt. Natuurlijk is alles netjes in 3D, maar speciale effecten en grafische hoogstandjes moet je niet verwachten. Waarom we dan zo nodig de laatste drivers voor de grafische kaart moesten gaan downloaden, was een compleet raadsel.

Een ander minpunt is de buggy setup-procedure. We moesten alles een paar keer opnieuw installeren voor we de game in gang konden trappen. Slordigheidje van de firma misschien, maar comfortabel is het allerminst.

South Park Rally staat garant voor een paar uur hersenloos vertier zonder pretentie. Niets meer, niets minder. Of had je iets anders verwacht?

(JV)

Systeemvereisten: Pentium 166, 32MB RAM, 3Dfx Voodookaart of equivalent


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84