Image
24/01/2008

Strips: Het bloed van de Porphyres 2 - Konan

Konan, deel twee van de ‘Porphyres’-saga van Parnotte en Balac (het ‘serieuze’ alter ego van Yann Le Pennetier; zie ook de allereerste ‘Samber’) heeft ons niet echt weten te overtuigen.
  Zeker, de branding breekt nog steeds schuimkoppend op de uitgesleten rotsen. Jawel, ook deze keer worden we getrakteerd op een aantrekkelijke mix van breedvoerige Bretoense vissersromantiek en een royale scheut heidens bijgeloof. De tekeningen van Parnotte zijn fraai, en winnen kracht door de dramatische kleuren. Maar dat mag allemaal niet verhullen dat we uiteindelijk toch maar te maken hebben met niet meer dan een bovennatuurlijk schattenjachtverhaaltje dat je zo in een Pirates of the Caribbean -film zou kunnen importeren. We hadden meer en beter verwacht van deze reeks. Om maar te zeggen: er komt zelfs een monster in voor, en dat slaat hier toch wel als een tang op een varken. Als Yann/Balac écht een memorabele topreeks van ‘Het bloed van de Porphyres' wil maken, zal hij dringend het roer moeten omgooien. Nu lijkt hij op een strandjutter die wat genreresten uit het zand heeft opgevist en daar een charmante, maar storend onhandige collage mee heeft gemaakt. Jammer, want hier zit volgens ons veel meer in.

(HDP)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Driekwart van de jongeren eet wel eens insecten

Een op de drie Vlamingen at ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten. Dat blijkt uit [...]

24/11/2022

Dit is de allerpopulairste sushi

Volgens de laatste gegevens van Uber Eats is de gezonde en traditionele Japanse keuken snel uitgegroeid [...]

22/11/2022

Goedkope groenten en fruit bestaan nog

Alles wordt duurder, ook groenten en fruit, maar een nieuw initiatief bij Carrefour voorkomt voedselverspilling [...]

17/11/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84