Image
03/03/2003

Bettie Serveert: Log 22 :The chick’s allright

Bettie Serveert is het andere hele sterke dat Nederland op muzikaal vlak te bieden heeft, naast Anouk dus. Opnieuw is het de ongelooflijke stem van Carol Van Dijk waarmee Bettie staat of valt. Log 22 is eigenlijk de vijfde elpee van deze noorderburen, maar pas de tweede die echt zal doorklinken in België. Want we zijn meer dan vroeger vatbaar voor de mooie stem van Carol sinds ze met Pascal Deweze meedeed op Sukiloves debuut en sinds Chitlin Fooks al lang geen onbekende naam meer is bij ons. Wij zullen Bettie Serveert altijd het best blijven kennen van hun magische debuut Palomine en het lekkere 'Kid's allright' van die plaat.
Bettie is gegroeid en heeft van twee iets koeler ontvangen platen veel geleerd. Tussenin bleef hun tweede Lamprey nog net aan de ribben hangen en maakten ze een adoratieplaat voor de Velvet Underground. Log 22 is heel gevarieerd in stijlen en huppelt van een poprockdeun als het op de radio golvende 'Smack' naar sfeerstukken, jazz, integere indie-pop als 'Not coming down' of gevoelswandelingen met piano in 'Cut and dried'. Die ruime variatie komt het album danig ten goede en wijst alle hokjesmentaliteit de deur. Zelfs als je Lou Reed bijna om de hoek ziet kijken in de sfeer van 'White Dogs', een dame die soul en rock in het hart draagt. Wel gek is dat er precies een onbestemd 90's-gevoel door de muziek klinkt, zonder dat je dat oubollig vindt. En Carol die eens als een jonge Aimee Mann klinkt, dan zingt als tussen de Cardigans zoetgevooisde en het meer rasperige van een Joni Mitchell, kortom gewoon echt een uitzonderlijke stem en een mooie dame met prima muzikanten om zich heen. Met het draaien en rondzwerven in een trompet en de zachtheid van 'Certainlie' en het eindeloos verderjammen en uitspinnen van 'The ocean, my floor' als beste bewijs. De tweede muziekkeizerin van Nederland en een blij, sterk terugkeren van een groep die wars van hitlijsten en met lak aan een vast hokje in de beste indie-traditie een naam maakt om in te bijten. Carol Van Dijk blijft heel erg allright! (LAD)

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84