Image
24/09/2002

Layo & Buswacka: Night works

Lang zullen ze leven! Een kunstvorm kan niet zonder zijn pioniers, en ja: muziek is zeker en vast kunst. Pioniers van dienst zijn deze keer het Engelse duo Layo & Bushwacka. Met hun debuut-cd Low life trokken ze de noemer dance weg vanonder alles wat grijze gelijkbrij was. Met hun tweede Night Works slaan ze verder het heerlijke pad van de vernieuwing in en leggen ze de lat nog eens gevoelig hoger.

Deze twee komen uit de stal van de Londense Mr. C. Je weet wel, de Londense club The End, Kozzmozz, The Shamen... een legende. Hij zag de twee zuivere muziekpareltjes in de ogen van deze heren en besefte dat de vlug aan bloedarmoede lijdende dancescene een goede zuivering en een verse shot creativiteit en visie perfect kon gebruiken. Dit klinkt fris en anders. Hoe anders? Denk aan echte songs met een gedacht achter, rustigheid die toch te dansen valt en sfeertjes die het vooral goed bedoelen. Breakbeats, downtempo dingen, scratches, funk, etnische percussie, strandgevoel afgewisseld met intieme clubtrekjes. Layo & Bushwacka houden het van 'Shining through', wolkjesachtig met toch een streep beweging in de buik, tot na '2mrw', ergens tussen kalme junglebassen en chill-out in, op een heel hoog niveau. Een uitgekiende aandacht voor de percussie in 'We meet at last', waar zachte electro rond piano en jazz dartelt. Of lang filmisch slepen met weer percussie en vocalen in de hoogte in 'let the good times roll'.

Revolutie in dansland, eindelijk! Elke song op deze plaat eist zijn luistertijd op om voorbij het eenvoudig lijkende geluidsbeeld te komen. Eens je daar bent is het puur genieten. Een instant klassieker!

(LAD)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

The Little Mermaid in de cinema vanaf 24 mei

De première van The Little Mermaid staat bijna om de hoek. Eén van de bekendste Disney verhalen, geregisseerd [...]

10/03/2023

Antwerpse studenten gaan zorgzaam van deur tot deur

Het project Zorgzame Straten en de studenten van het graduaat Maatschappelijk Werk van Thomas More werken [...]

10/03/2023

Eerste studentenleven-expo georganiseerd in Antwerpen

Laatstejaarsstudenten van het secundair hebben binnenkort een zware opdracht: op zoek naar een nieuwe [...]

09/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84