Image
30/12/2016

48 uur in VALENCIA

Een goedgevuld programma voor twee dagen

Dag 1

voormiddag

Op naar de centrale plaats, de Plaza De La Virgen , voor een café con leche. Met voldoende cafeïne in je bloed kan je de 207 treden van de kathedraal beklimmen. Eerst was dit een Romeinse tempel, nadien plaatsten de Moren er een minaret op. Na de herovering van Valencia werd dit de bekendste kerk van Valencia. Hier vind je bovendien de échte heilige graal. Vraag een audiogids aan de Antwerpenaar Christof achter de infobalie en beklim nadien de toren: het uitzicht is adembenemend.

middag

Tijd om te bekomen in een typische tapasbar, Labrador. Met het vlotte metrosysteem ben je er in een wip. Olijfjes, visjes, kazen, chorizo en veel meer, samen met wat lokale wijn voor een habbekrats . De ham wordt vers gesneden, de wijn komt uit gigantische kruiken. Probeer wat studenten vast te klampen voor je eerste woordjes Spaans: Hola, qué tal?

namiddag

Neem de metro naar halte ‘Pont De Fusta', steek het park ‘Rio' over en beklim de Torres De Serrano. Die indrukwekkende stadspoort brengt je terug naar de Middeleeuwen, toen er hevig gevochten werd om de strategische ligging van de stad. Wandel doorheen de gezellige museumwijk naar het Instituto Valenciano de Arte Moderno. Hier vind je prachtige collecties, maar ook de tijdelijke tentoonstellingen zijn de moeite. Laatste zondag van de maand zijn de musea gratis.

avond

Spanje=voetbal. Zoek je een staanplaats in het glorierijke Mestalla stadion tussen de 55.000 andere voetbalsupporters. Een match tegen een tegenstander als Madrid of Barcelona overleef je met moeite, maar wat je echt moet meemaken is de stadsderby: Valencia CF tegen Levante UD. Je schreeuwt je schor als de zwart-witte ‘murcielagos' scoren.

nacht

Als je nog plek vindt, zet je dan op een terrasje in de Carmen-wijk, de drukste uitgaansbuurt van de stad. Het bekendste café is Negrito, maar er zijn talrijke leuke bars met Spaanse biertjes. Er is vaak ook Belgisch bier te krijgen, maar daar betaal je minstens 3 euro voor. Een goed alternatief is een verfrissend kannetje Agua de Valencia: vers sinaasappelsap met Catalaanse champagne en gin. Nadien naar het vlakbij gelegen Radio City, een gezellig danscafé waar regelmatig flamencoshows te zien zijn.

 

Dag 2

voormiddag

Vlak bij de kust bezoek je het Oceanografisch museum. In dit moderne complex - een van de grootste van Europa - sta je versteld van de prachtige zeedieren en -vogels. Je komt oog in oog te staan met de grote witte haai en je ziet vissen waarvan je niet wist dat ze bestonden. De toegangsprijs van ongeveer 20 euro is het waard.

middag

Na de zoveelste overstroming van de Turia in 1957, besloot het stadsbestuur de rivier om te leiden en de bedding in te vullen met een park. Van noord-west tot zuid-oost loopt er een gigantische groene long door Valencia, opgevuld met speelvelden, een cinema, fonteinen en veel meer. Houd een gezellige picknick in de “Rio” en rijd met een fietskarretje het park door. Beklim de grappige speeltuin van Gulliver met een helado.

namiddag

Enkele uren zonnekloppen hoort er ook bij, dus dommel in bij een goed boek op het strand van Malvarossa. Blijf zo lang mogelijk hangen, hoe later op de avond hoe toffer de sfeer. Regelmatig is er een ‘noche de botella': Erasmussers ontmoeten elkaar 's avonds op het strand bij wat wijn en sterke drank. Ook een aanrader is de ‘Noche de San Juan' in juni: duizenden mensen op het strand voor een fiesta total.

avond

Trek naar de hypermoderne “stad van kunsten en wetenschappen” en sta versteld van de architectuur. Met je studentenkaart kan je in het geniale operagebouw terecht voor een fikse korting.

nacht

La Indiana is een discotheek die je moet gezien hebben. Trendy volk in drie verschillende zalen, todo la noche.

 

Transport

www.vueling.com

www.ryanair.com

www.flysn.be

Activiteiten

Bezoek de stad tijdens het carnaval in maart, als de hele stad letterlijk in brand staat. Tip: neem oordopjes mee of het vuurwerk knalt je trommelvliezen kapot.

www.comunitatvalenciana.com


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84