Image
21/10/2002

Wayne Shelton 2: Het verraad

Toen na de aanslagen van 11 september 2001 alle ogen op Afghanistan waren gericht, zat topscenarist Jean Van Hamme in de buurt. Hij was bezig aan een wereldreis van 6 maanden, en reisde toen in Oezbekistan, een moslimland in Centraal-Azië. Daar heeft-ie in elk geval een hele hoop inspiratie kunnen opdoen voor zijn tweeluik rond Wayne Shelton, een uitstekend verhaal dat hij schreef voor zijn oude makker en collega Christian Denayer.

Over het eerste deel De missie waren we al razend enthousiast, en Het verraad lost alle verwachtingen in. Dit is Van Hamme op z'n best: vindingrijk, vol humor, een meester in spanning en actie (die raid op de gevangenis!), kortom: de ware entertainer. De intrige in de fictieve centraal-Aziatische dictatuur Khalakjistan is heerlijk complex en zit vol verrassingen, en het team van Wayne Shelton lijkt wel de seventies-ratpack van Bruno Brazil revisited. Zo goed kan mainstream zijn, zelfs wijlen Greg had het niet beter gekund. Maar een tweeluik? Yep, er staat 'einde' onder, en niet 'einde van dit deel'. Maar Van Hamme is gewiekster dan dat natuurlijk: hij heeft zijn schrijfpen doorgegeven aan Thierry Cailleteau, maker van 'Aquablue', die al bezig is het met volgende 'Wayne Shelton'-avontuur. We zijn eens benieuwd.

(HDP)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Luc Sels nog vier jaar rector van KU Leuven

Studenten en personeel van de KU Leuven konden gisterenavond online hun stem uitbrengen op wie ze de [...]

12/05/2021

Taylor Swift is eerste vrouw met Global Icon BRIT award

Op zondag 9 mei maakten de organisatoren van de BRIT awards bekend dat Taylor Swift dit jaar de Global [...]

11/05/2021

Eerste 3D-geprinte woning in Nederland

In Eindhoven in Nederland woont voor het eerst een koppel in een 3D-geprint huis. Het huis, dat 94 m2 [...]

10/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84