Image
05/08/2002

Domestic Disturbance : Cape Fear voor kleuters

Hondstrouw zitten we op de eerste rij telkens als een nieuwe Travolta voor de projectielamp wordt gehouden. De man mag dan al een collectie melige soffen op zijn palmares hebben staan, wij blijven vol goede moed hopen op een Travolta-rol die de onnoemelijke cool van Vincent Vega uit Pulp Fiction weet te benaderen. Misschien in Domestic Disturbance, toch een thriller van Harold Becker, die indertijd met Sea of Love een sexy brok suspens op pellicule toverde? Nee dus.

Het klonk nochtans niet onaardig: een goeiige, gescheiden vent (Travolta) ziet met lede ogen gebeuren dat zijn ex aanpapt en trouwt met een uiterlijk kraaknet maar in wezen onguur type. Een type dat meteen ook stiefvader wordt van zijn twaalfjarige, rebelse zoon. Als die jongen op een dag beweert dat hij zijn kersverse stiefpa een moord heeft zien plegen, is er niemand die hem gelooft. Behalve Travolta, die aan een eenmanskruistocht begint om zijn (ex-)gezin te redden van de wolf in schapenvacht.

Domestic Disturbance wordt verknoeid door twee tekortkomingen. Ten eerste deugt het script voor geen meter: voor een thriller is dit véél te voorspelbaar en de fletse dialogen lijken wel overgeschreven uit een zaterdagavondse tv-film. Ten tweede is er de matte vertolking van Vince Vaughn (Swingers, The Cell). Je gelooft geen seconde dat die zich in een klein stadje kan opwerken tot gerespecteerde filantroop terwijl hij eigenlijk een gangster op de vlucht is. En waarom het vrouwtje (Teri Polo uit Meet the Parents) juist op hem valt, blijft al helemaal een raadsel.

Valt er dan niets te rapen? De vader-zoonrelatie tussen Travolta en de jonge ket (Matthew O'Leary) werkt wel, en de duivelse Steve Buscemi is altijd te genieten. Maar spanning? Noppes. Domestic Disturbance is Cape Fear voor kleuters. Wacht liever op One Hour Photo: dát is pas een thriller!

(JC)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84