Image
25/02/2002

Monsoon Wedding : Kleurrijk huwelijk in Delhi

De laatste Gouden Leeuw van het festival van Venetië ging naar Monsoon Wedding, een Indische film van Mira Nair, die je misschien nog kent van Salaam Bombay of Mississippi Masala. Nu worden er in India jaarlijks meer dan 900 films gemaakt (vooral in Bombay - herdoopt tot Bollywood), waarvan er maar een paar druppelsgewijs de Europese bioscopen halen. Profiteer dus van de gelegenheid, temeer omdat Monsoon Wedding een heerlijke prent is, een wervelende onderdompeling in de Indische cultuur én cinema.

De film handelt over een op stapel staand huwelijk in een rijke familie in Delhi. Dat zo'n trouwpartij in India een stuk grootser en kleurrijker is dan bij ons, spreekt voor zich. Visueel en auditief vuurwerk dus, maar ook de personages worden ragfijn uitgewerkt. In niet minder dan vijf parallelle verhalen leer je dozijnen familieleden kennen. Door middel van die specifieke verhalen legt Mira Nair de tegenstellingen tussen het traditionele en moderne India bloot. Maatschappelijk relevant dus, zonder ook maar één seconde zwaar op de hand te worden. Monsoon Wedding is een zwierige en luchtige film over zwaarwichtige onderwerpen. Zo moesten er meer gemaakt worden.

(JC)


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84