Image
21/10/2002

Science Fiction : Mijn ouders zijn aliens!

Toen de zaallichten aanfloepten bij de aftiteling van Science Fiction - na De Bal de tweede jeugdfilm van Danny Deprez - en Jasper Steverlinck aan zijn verkrachting van 'Life on Mars' begon, vervloekten we ons volwassen aantal lentes. Niet dat we Science Fiction een kinderfilm vonden en er dus niet van hadden kunnen genieten.

Het tegenovergestelde was waar: we hadden er zo enorm van genoten, vonden het echt de meest briljante jeugdfilm ooit in ons land gedraaid, dat we zelf weer tien jaar wilden zijn. Zoals Andreas, het jongetje dat zijn ouders - beiden belangrijke wetenschappers - ervan verdenkt buitenaardse wezens te zijn en samen met een paar vriendjes op zoek gaat naar de waarheid.

Je mag Harry Potter en Blinkertje onder de mat vegen: de bende rond Vero en Andreas verdienen de nieuwe helden van het Vlaamse basisschoolvolkje te worden. Op het Filmfestival Gent liep het in elk geval storm voor Science Fiction, en voor één keer is dat volkomen terecht. De film is oorspronkelijk, authentiek, vindingrijk, leuk, spannend en hij ziet er nog prachtig uit ook. Vaklui Koen De Bouw en Wendy 'Ushi' Van Dijk schitteren als het bizarre ouderpaar, maar de kinderen stelen de show: David Geclowicz als Andreas en Fran Michiels als Vero acteren zo spontaan dat het een lust is om naar te kijken. Science Fiction is een Vlaamse film op internationaal niveau die alle succes dubbel en dik verdient, ook buiten het jeugdcircuit. Voor tienjarigen moet deze prent echt een heerlijke ervaring zijn. We zijn stikjaloers.

(JC)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Luc Sels nog vier jaar rector van KU Leuven

Studenten en personeel van de KU Leuven konden gisterenavond online hun stem uitbrengen op wie ze de [...]

12/05/2021

Taylor Swift is eerste vrouw met Global Icon BRIT award

Op zondag 9 mei maakten de organisatoren van de BRIT awards bekend dat Taylor Swift dit jaar de Global [...]

11/05/2021

Eerste 3D-geprinte woning in Nederland

In Eindhoven in Nederland woont voor het eerst een koppel in een 3D-geprint huis. Het huis, dat 94 m2 [...]

10/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84