Image
10/02/2003

Kaastaart met saus van Kriek

Zin gekregen in Kriek Belle-Vue na je bezoek aan Music Planet? Probeer deze kaastaart eens. Terwijl je een taartbodem afbakt (kant-en-klaar of zelf gemaakt met 150 g gistdeeg) week je 50 g rozijnen in Kriek.

Bedek de bodem met 150 g in plakken gesneden oude kaas. Leg daarop een laagje geweekte rozijnen, dan weer een laag van 150 g kaas, en daarop nogmaals rozijnen.

De bovenste laag wordt 150 g in plakken gesneden jonge kaas. 30 minuten bakken in de oven op 150 graden, en laten afkoelen. Koud serveren met de Krieksaus: bier koken en lichtjes inbinden met arrowroot (fancy alternatief voor maïzena), eventueel licht suikeren. Alles koud serveren, en uiteraard een goeie Kriek bij schenken.


SOCIAL





 

Job in the picture

Uit het GUIDO-archief: de studententijd van Evelien Bosmans

"Toen ik 17 jaar was, heb ik de toelatingsproef gedaan voor Studio Herman Teirlinck in Antwerpen, [...]

31/01/2025

Helft studentenresto's gaat voor meer plantaardig

De helft van de Vlaamse hogescholen en universiteiten voert actief promotie voor plantaardige maaltijden [...]

29/01/2025

5 Brugse bruggen

1) Bargebrug Gebogen lijnen die helrood oplichten in het groen, dat is hoe deze voetgangersbrug [...]

27/01/2025

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84