Image
10/02/2003

Parijs in breedbeeld: De stem van het volk 1: De kanonnen van 18 maart

Jacques Tardi is de onbetwiste grootmeester in het verstrippen van Franse literatuur. Bovendien kan niemand beter de sfeer van het Parijs uit de jaren stillekens oproepen dan hij. Niemand anders had dus De stem van het volk in stripvorm kunnen gieten, een met ouderwetse grandeur opgezette roman van Jean Vautrin over de Parijse volksopstand van 1871.

'De stem van het volk' is misschien wel Tardi's meest ambitieuze project tot dusver: in magistraal zwart-wit (een klein mirakel in de uitgeverswereld anno 2003) en op een liggend formaat (het boek zit in een koker die je rechtop in de boekenkast kunt zetten) schetst hij een vergeten revolutie dankzij tientallen flamboyante personages en werkelijk adembenemende decors. De groezel van het Parijs van Victor Hugo in smetteloos gedrukt breedbeeld, het is très français, staat los van elke trend en is vooral pure stripkunst. In feuilletonvorm weliswaar: deel 2 en 3 volgen.


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84