Image
10/02/2003

Digital sightseeing in Londen: The Getaway (PlayStation 2)

Met The Getaway wil men de grens tussen film en game vervagen. Alle tussenfilmpjes werden door echte acteurs gespeeld en daarna in gamebeelden omgezet.

The Getaway heeft naar game-normen een sterk script. Je speelt eigenlijk tweemaal hetzelfde verhaal, maar vanuit een verschillend standpunt, dat van een crimineel en dat van een agent. In The Getaway speelt Londen een belangrijke rol. Maar liefst 40 km2 van de stad werd digitaal nagebouwd. Links rijden is niet zo simpel en alsof het drukke verkeer je nog niet genoeg hindert, zitten om de haverklap rivaliserende bendes of flikken je op de hielen. Als je uiteindelijk het helse verkeer achter je laat, kan je in 20 heel mooi uitgewerkte binnenlocaties hopen vijandige bendeleden of agenten neerknallen. Het uiteindelijke doel is een einde maken aan de regeerperiode van maffiabaas Charlie Jolson.

De missies in The Getaway duren niet erg lang omdat de game betrekkelijk makkelijk speelt. Maar is het niet de kwantiteit, dan biedt The Getaway zeker de nodige kwaliteit. Als je het verhaal hebt uitgespeeld kan je in de free roaming mode vrij door Londen cruisen en even langs de optrekjes van de Queen of Tony Blair rijden. Doe ze alvast onze groeten.


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84