Pasta, presto!
Loopt er kwijl uit je mond als je denkt aan een supergezellig Italiaans restaurantje waar ze de prachtigste pastaschotels serveren, maar staat je spaarvarken er behoorlijk magertjes bij? Spring dan even de supermarkt binnen, zet je koksmuts op en nodig een even hongerige ziel uit. Deze vijf pastarecepten voor twee personen zijn klaar in no time en smaken overheerlijk. Buon apetito!
Tagliatelle met champignonsaus en spek
Ingrediënten:
250 gram champignons, 300 gram tagliatelle, 200 gram spekblokjes, 2 eetlepels Boursin Cuisine, geraspte kaas
Bereidingswijze:
Kook de tagliatelle al dente
Snij de champignons ondertussen in vier
Bak het spek en voeg de champignons eraan toe
Na 5 minuutjes roer je de Boursin Cuisine erbij
Meng het geheel met de pasta
Smullen maar!
Spaghetti met ham- en kaassaus
Ingrediënten:
5 sneden ham, 20 gram boter, 20 gram bloem, 1/4 liter melk, ½ kippenbouillontablet, geraspte kaas, zout en peper
Bereidingswijze:
- Snijd de ham in kleine vierkantjes
- Smelt de boter, meng de bloem erdoor en laat even zachtjes pruttelen
- Voeg langzaam de melk erbij en blijf roeren tot de saus mooi lopend is
- Verkruimel het bouillontablet boven de saus
- Laat alles 5 minuten koken
- Voeg de hamblokjes en een deel van de kaas door de saus
- Kruid naar smaak
- Serveer met de rest van de kaas
Pappardelle met gamba's
Ingrediënten:
Een pakje verse pappardelle, 500 gram gamba's, peterselie, zongedroogde tomaten, 4 eetlepels potje tomatentapenade, 1 ui, 2 teentjes knoflook, scheutje witte wijn, rucola, zout en peper
Bereidingswijze:
- Kook de pasta al dente
- Ontdoe de gamba's van hun jasje en bak ze in olijfolie
- Voeg de ui, knoflook en fijngesneden zongedroogde tomaatjes erbij
- Breng het geheel op smaak met peterselie, zout en peper en witte wijn
- Roer de tomatentapenade erbij en laat alles inkoken
Meng de pasta en rucola erdoor
- Smakelijk!
Penne met mozzarella
Ingrediënten:
Olijfolie, 1 fijngehakte kleine ui, 1 pak tomatenpulp, basilicum, zout en peper, 250 gram penne, 150 gram mozzarella in kleine blokjes gesneden, geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Fruit de uit bruin in hete olie
- Voeg de tomaten, basilicum en een beetje zout toe
- Laat een kwartier sudderen
- Kook de penne zacht en vermeng ze met de mozzarella en geraspte kaas
- Wacht tot de kaas smelt en meng dan de pasta met de saus
- Bestrooi het geheel met peper
Lasagne bolognaise
Ingrediënten:
1 pak lasagnevellen, 50 cl bolognaisesaus, 50 cl bechamelsaus, 1 bolletje mozzarella in schijfjes gesneden, 125 gram gemalen kaas, oregano, peper en zout, boter
Bereidingswijze:
- Laat de lasagnevellen enkele minuten weken in water
- Wrijf een ovenschaal in met wat boter
- Leg enkele lasagnevellen in de schotel en overgiet ze met bechamelsaus
- Verspreid schijfjes mozzarella op de vellen
- Leg er enkele lasagnevellen overheen en bedek ze met bolognaisesaus
- Herhaal stappen 3, 4 en 5 tot alles op is
- Kruid met peper, zout en oregano
- Bestrooi de bovenste laag met gemalen kaas
- Bak de schotel in een voorverwarmde over op 200 graden gedurende een halfuur
(SVR)