Image
11/09/2008

Pasta, presto!

Loopt er kwijl uit je mond als je denkt aan een supergezellig Italiaans restaurantje waar ze de prachtigste pastaschotels serveren, maar staat je spaarvarken er behoorlijk magertjes bij? Spring dan even de supermarkt binnen, zet je koksmuts op en nodig een even hongerige ziel uit. Deze vijf pastarecepten voor twee personen zijn klaar in no time en smaken overheerlijk. Buon apetito!

Tagliatelle met champignonsaus en spek

 

Ingrediënten:

 

250 gram champignons, 300 gram tagliatelle, 200 gram spekblokjes, 2 eetlepels Boursin Cuisine, geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

 

•  Kook de tagliatelle al dente

•  Snij de champignons ondertussen in vier

•  Bak het spek en voeg de champignons eraan toe

•  Na 5 minuutjes roer je de Boursin Cuisine erbij

•  Meng het geheel met de pasta

•  Smullen maar!

 

 

Spaghetti met ham- en kaassaus

 

Ingrediënten:

 

5 sneden ham, 20 gram boter, 20 gram bloem, 1/4 liter melk, ½ kippenbouillontablet, geraspte kaas, zout en peper

 

Bereidingswijze:

 

  1. Snijd de ham in kleine vierkantjes
  2. Smelt de boter, meng de bloem erdoor en laat even zachtjes pruttelen
  3. Voeg langzaam de melk erbij en blijf roeren tot de saus mooi lopend is
  4. Verkruimel het bouillontablet boven de saus
  5. Laat alles 5 minuten koken
  6. Voeg de hamblokjes en een deel van de kaas door de saus
  7. Kruid naar smaak
  8. Serveer met de rest van de kaas

 

 

Pappardelle met gamba's

 

Ingrediënten:

 

Een pakje verse pappardelle, 500 gram gamba's, peterselie, zongedroogde tomaten, 4 eetlepels potje tomatentapenade, 1 ui, 2 teentjes knoflook, scheutje witte wijn, rucola, zout en peper

Bereidingswijze:

 

  1. Kook de pasta al dente
  2. Ontdoe de gamba's van hun jasje en bak ze in olijfolie
  3. Voeg de ui, knoflook en fijngesneden zongedroogde tomaatjes erbij
  4. Breng het geheel op smaak met peterselie, zout en peper en witte wijn
  5. Roer de tomatentapenade erbij en laat alles inkoken 
    Meng de pasta en rucola erdoor
  6. Smakelijk!

 

 

Penne met mozzarella

 

Ingrediënten:

 

Olijfolie, 1 fijngehakte kleine ui, 1 pak tomatenpulp, basilicum, zout en peper, 250 gram penne, 150 gram mozzarella in kleine blokjes gesneden, geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

 

  1. Fruit de uit bruin in hete olie
  2. Voeg de tomaten, basilicum en een beetje zout toe
  3. Laat een kwartier sudderen
  4. Kook de penne zacht en vermeng ze met de mozzarella en geraspte kaas
  5. Wacht tot de kaas smelt en meng dan de pasta met de saus
  6. Bestrooi het geheel met peper

 

 

Lasagne bolognaise

 

Ingrediënten:

 

1 pak lasagnevellen, 50 cl bolognaisesaus, 50 cl bechamelsaus, 1 bolletje mozzarella in schijfjes gesneden, 125 gram gemalen kaas, oregano, peper en zout, boter

 

Bereidingswijze:

 

  1. Laat de lasagnevellen enkele minuten weken in water
  2. Wrijf een ovenschaal in met wat boter
  3. Leg enkele lasagnevellen in de schotel en overgiet ze met bechamelsaus
  4. Verspreid schijfjes mozzarella op de vellen
  5. Leg er enkele lasagnevellen overheen en bedek ze met bolognaisesaus
  6. Herhaal stappen 3, 4 en 5 tot alles op is
  7. Kruid met peper, zout en oregano
  8. Bestrooi de bovenste laag met gemalen kaas
  9. Bak de schotel in een voorverwarmde over op 200 graden gedurende een halfuur

 

(SVR)
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Kotentekort blijft knellen in België

Tegen 2030 zijn er 95.000 nieuwe studentenwoningen zijn nodig om Belgische studenten een plaatsje te [...]

27/02/2023

Betaalde stages in België staan nog steeds op een laag pitje

België is in Europa bij de zwakste als het komt op betaalde stages. Slechts 18% van de studenten krijgt [...]

26/02/2023

Gent wil infocoaches in Overpoortstraat behouden

De infocoaches in hun Overpoortchalet kregen begin dit jaar te horen dat hun diensten niet langer gesubsidieerd [...]

25/02/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84