Image
13/05/2002

Engelbewaarder in Laos: Caroline Baldwin 6: De lagune

Het minste wat je van De lagune kunt zeggen - zesde deel in de reeks 'Caroline Baldwin' en vervolg van het verhaal dat werd gestart in Het gif van de macht - is dat het album erg goed de beklemmend hete en vochtige sfeer van Zuidoost-Azië oproept. Nadat Caroline (de tot dusver enige seropositieve stripheldin die we kennen) zichzelf in een gigantisch wespennest heeft gestoken, is ze op de loop voor haar leven in de binnenlanden van Laos.
In haar hand: een koffer vol dollars die dienen om een ontvoerde bankier los te krijgen. Iedereen wil haar vel, en dat in opdracht van niemand minder dan de corrupte Amerikaanse vice-president. Toch is er een geheimzinnige 'engelbewaarder' die Caroline telkens van een gewisse dood redt.

Een vrolijk verhaal is De lagune allerminst. Erg geloofwaardig is het ook niet: het grootse complot zit een beetje te hoog vertakt en te diep geworteld om overtuigend over te komen. Maar zoals gezegd: André Taymans penseelt in zijn fraaie klare lijn een bijzonder heldere en sfeervolle strip in prachtige, zachte kleuren. Alleen missen we in dit album de kijk in het stormachtige hoofd van Caroline, die bijvoorbeeld van Angel Rock zo'n beklijvende strip maakte. Te veel avontuur en te weinig psychologie: Taymans had in de vorige delen maar niet moeten bewijzen dat hij ze allebei tegelijk aankan!

(HDP)


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84