Image
10/02/2003

Reisverhalen: Boenken op rum | Met 2 op't wc

Karla Hendrickx (23) studeert toerisme in Mechelen. "Toen ik afstudeerde (assistent psychologie) zag ik het nog niet zitten om te gaan werken. En ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in reizen allerhande." Een reisverhaal moet Karla toch zo uit haar mouw kunnen schudden dan?

 

Boenken op rum

Ze denkt na. "Moeilijk om een specifieke reis te kiezen. De meest bizarre nacht was zeker die in Barcelona. Een paar jaar geleden liep ik met een vriendin en haar toenmalig lief over de beroemde Ramblas in Barcelona. Het was onze voorlaatste avond, dus we wilden er nog een keer goed invliegen. De eerste halte was een Ierse pub aan de haven." Origineel, de Ier gaan uithangen in Spanje. "Beetje raar ja, maar het was echt een toffe bar met goede live-optredens." Met een Guinness in de hand? "Mijn vriendin en ik zijn geen van beiden bierdrinkers, dus moesten we wel iets anders zoeken. En dat is niet zo makkelijk in een Ierse pub. Uiteindelijk hebben we daar een of andere pseudo-rum in onze cola gegooid en het smaakte nog ook (lacht). Na een tijdje wilden we toch gaan shaken en zo zijn we in Mare Magnum beland, een supercommercieel complex met geweldig onnozele boenkmuziek. Ideaal dus om onze vakantie in schoonheid af te sluiten." En met wat rum ziet het leven er meteen al een stuk aantrekkelijker uit. "We waren in vorm, dat is zeker. Het godendrankje beviel ons tot mijn vriendin het in haar hoofd haalde om voortaan de cola weg te laten. Veel beter puur, volgens haar. En ik was al 'poepeloere'.

Met twee op 't wc

Karla rolt nog met haar ogen als ze eraan terugdenkt. "Eventjes ging dat, maar tegen een uur of vier kwam de onvermijdelijke crash. Ik ben daar ergens een hoekje gaan zoeken waar ik onopgemerkt kon... nou ja, ik geef best geen details. Mijn vriendin was ondertussen al naar de toiletten gespurt. Haar vriend ging erachteraan, want die had het natuurlijk ook zien aankomen. Hij kroop mee het wc-hokje in, wat helemaal niet naar de zin van de security was. Die dachten natuurlijk dat er andere dingen gebeurden in dat hokje. Ik was zelf toch ook ongerust en ging maar eens in de toiletten kijken. Daar zag ik twee bomen van venten de deur van een wc openbreken. 'Welke maffioos gaat daar uit komen,' dacht ik nog. Twee, ja! Het was mijn vriendin mét steunpilaar. Ze werden direct uit mekaar gehaald en elk apart uit de discotheek gezet. Hoe we toen uit dat complex zijn geraakt, herinner ik me niet meer."


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84