Image
10/02/2003

Reisverhalen: Everybody needs good neighbours | Skippy is dood

Katrien Hens (19), eerste jaar communicatiebeheer in Antwerpen, wist allang dat ze er na haar middelbaar voor langere tijd tussenuit wou. "Ik had België wel gezien en wou gewoon nieuwe mensen leren kennen in een nieuwe omgeving."
 

Everybody needs good neighbours

Na haar middelbaar besefte Katrien ook nog dat ze helemaal niet wist wat ze zou gaan studeren. "Ik dacht dat een jaar of zes maanden buitenland mij meer zou bijbrengen dan een jaar zomaar om het even wat studeren. Ik wou de wereld wel eens zien." Via via kwam Katrien te weten dat er een familie uit België naar Australië verhuisd was. Een paar mailtjes, en hup het was in orde. "Na een reis van 24 uur kwam ik daar al megastijf aan, een week later viel ik flauw van de hitte en ik miste mijn familie en mijn (toenmalig) lief. Ik had duidelijk moeite met aanpassen! Dat klinkt nu heel melig, maar ik had echt nooit gedacht dat ik daar zoveel last van zou hebben. Van dat missen bedoel ik dan, want wat zijn nu ocharme zes maanden? Gelukkig waren er in dat gezin een meisje en een gast van mijn leeftijd en die hadden ook wel toffe kameraden én geweldige party's. Zelfs het eindejaarsbal was plezant. Denk bijvoorbeeld maar niet dat televisiereeksen als Neighbours of Home and Away overdreven zijn. Die uniformen bijvoorbeeld bestaan daar dus allemaal echt hè. Tijdens mijn trip naar Melbourne ben ik trouwens op de set van Neighbours gaan kijken. Er was ook een Neighbours Night, waar de acteurs ook bij waren, heel decadent en onnozel. Maar als je daar dan toch bent, moet je het echt meemaken." Ook weer waar, wie wil er Madge en Harold niet ontmoeten?


Skippy is dood

Een echte glitter- en glamourvakantie of wat? "Hela! Ik heb daar ook dagen rondgetrokken, weg van de bewoonde wereld. Zelf koken en slapen onder de blote hemel in een swag." Een wat? "Een swag. Dat is een slaapzak met matras, speciaal gemaakt opdat er geen slangen en ander ongedierte in zouden kunnen. De oudste van onze groep was een Schot van ongeveer 45 jaar, een geweldig stoere kerel. Wie horen we 's nachts brullen 'Snake, snake'? Juist, ja. Die mens heeft de volgende drie nachten boven op de jeep geslapen." Proper! En Katrien als echte macha is op de grond blijven liggen? "Erger nog, ik ben de dag daarna zelfs mee op kangoeroejacht geweest. Tof: villen, in stukjes verdelen, marineren en opeten. Geweldig lekker." Katrien hou je duidelijk niet meer hier. "Eerst ga ik mijn diploma proberen te halen, maar daarna ga ik sowieso weer een jaar op reis, misschien opnieuw naar Australië, of Zuid-Amerika... ik zie wel."


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84