Image
10/02/2003

Reisverhalen: Nep-gsm te koop | Gehurkt rond de pot

Lot Cruybergs (22) werkt sinds een jaar als reclameadviseur. Vorige zomer trok ze met een paar vriendinnen door Italië. "Een van onze eerste haltes was Rimini. Daar hebben we 's avonds ingebroken in een camping.
 

Nep-gsm te koop

Er verbleef alleen maar een jeugdvereniging, zij hadden de sleutel en lieten ons binnen of we kropen zelf over het hek. De eigenaar had na de eerste nacht door dat we daar zaten en vroeg ons langs te komen met onze identiteitskaart. Natuurlijk hebben we dat niet gedaan en de volgende dag zijn we dan maar vertrokken. Een goed begin. "O maar er volgt nog wat," zegt Lot. "In het volgende dorp kwam een Italiaan vragen of we een superdure gestolen gsm wilden kopen tegen een voordelig prijsje. De gsm van mijn vriendin was net stuk, dus we begonnen af te bieden. Die gast liet zijn prijs stevig zakken, maar niet genoeg naar onze zin. We stelden uiteindelijk zelf een prijs voor..." Maar die was waarschijnlijk veel te laag volgens de man? "Natuurlijk. Hij stopte de gsm gewoon weg en ging terug naar zijn brommer." Tot daar de gsm. "Neenee, even later komt hij terug en ineens was de deal rond, we hadden een spotgoedkope telefoon gekocht." Op het strand wilden we die gsm toch eens bekijken en wat blijkt? Er zit een speelgoed-gsm in het hoesje. Dat nepding leek enorm op het echte exemplaar. Door het altijd in en uit het zakje te halen, moet die vent het verwisseld hebben. Kan niet anders." Italië, het ideale vakantieland! "Als je reist zoals wij, neem je gewoon risico's. Dat weet je op voorhand. Ik reis meestal zo: low budget, zoveel mogelijk mensen leren kennen en zo gratis onderdak bekomen, maar vooral de gewoonten observeren en leuke contacten leggen. Ik merk dat die mensen meestal niets liever hebben, het doorbreekt hun dagelijkse sleur."

Gehurkt rond de pot

Tegen een paar frisse madammen zullen weinig Italianen nee zeggen. "Dat denk je. Op een avond (we hadden heel de dag op het strand gelegen) wilden we uitgaan, maar een hotel betalen vonden we onnozel omdat we toch de ganse nacht weg zouden zijn. Maar een douche leek ons wel nodig. Dus spraken we ongeveer iedereen aan op straat. Niemand hapte toe. Tot we op een Senegalees botsten die ons meenam naar een buitenwijk van Ostia, waar hij met nog acht andere gasten woonde die gekopieerde cd's verkochten op het strand in Rome. We hebben daar gedoucht en we mochten zelfs mee-eten. Een beetje Afrika in Italië: rond een pot op onze hurken. Die avond gingen we dan ook met hen uit. Ze raadden ons aan om onze spullen bij hun thuis te laten omdat er op de parking van de dancing nogal veel gestolen werd. Maar dat vertrouwden we niet. Hun huis lag zo ver, dat zouden we nooit meer terugvinden. We lieten onze spullen dan maar in de auto en gingen uit met de mannen. Het was echt een super avond.

Tot we terug bij de auto kwamen... het slot was uit de koffer gehaald en al onze spullen waren gestolen." De pret kon niet op daarna? "Het was vooral verwarrend. Mijn vriendin was enorm wantrouwig (de andere meiden waren al naar huis). Ze dacht dat de Senegalezen ons bestolen hadden, ze hadden ook voorgesteld om onze spullen bij hen achter te laten... ach, we zullen het nooit weten. De 'bleittelefoons' naar het thuisfront volgden. Het was een zwaar moment: naar huis gaan of er nog een toffe vakantie van maken. We zijn uiteindelijk gebleven. Een echte overwinning!"

Riet Evers


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84