Image
11/12/2000

Das Pop - I Love: De sekte van Winona Ryder

Dametjes gaan nu alvast in de rij staan, want Das Pop staat paraat om jullie harten weg te slepen. Ze hebben er in ieder geval alle materiaal voor. Een glammy, prima, Belgisch en toch britpopbandje. Vijf lieve, harige, dan weer een tikje getikte muziekmakers met een leuke smoel en de notoire ongerepte charme ter versmelting van de hardste dolle mina. Een hip eigen cafe-annex-repetitiekot waar de groupies mogen komen kwijlen met boven het nodige slaapgerief, en o ja, vooral, eindelijk: een debuutschijf. I luuurrrvveee... Das Pop dachten we!

I love spaghetti, pink, Louis De Funes, one hot spicy paprika, Al Pacino...en vooral Winona Ryder. Voor die madam hebben alle jongens van Das Pop een heimelijk afgesproken zwak opgelopen tijdens een eerste filmblotebil of zo, want meer dan dat zien wij Wientje nog niet doen. Maar heeft dat allemaal wel iets te maken met hun muziek? Volgens ons wel: je bent wat je leeft! Bij Das Pop leven ze verder nog richting Air, Blur en Pulp. Das Pop is gewoon de beste mutant van die drie bands, samen met een eigen kijk erbovenop.

We vinden er de kitsch van Pulp-frontman Jarvis Cocker naast het heerlijk ijle zweefgevoel en het zachte van Air. De referentie naar Blur is gewoon alomtegenwoordig: zonder een lelijke kopie te zijn dartelt de stem van Bent Van Looy tussen het timbre van Damon Albarn (van Blur dus) en die van Bowie (jawel, zeker wel!) en beheerst hij meesterlijk de rondingen van zijn klank. Stijluitstapjes, zoals een ruiger 'Forever', zorgen ook voor genoeg afwisseling. De hele plaat hangt in een glitterende waas van radiokrakers die nonchalant arm in arm gaan met goede pop. Geloof ons, dat vind je niet makkelijk! Elk nummer heeft zijn scherp kantje en uitstekende klasse, waardoor de hele plaat nog hoger op de ladder klimt.

Een lieflijk vrouwtje kondigt hun verleden aan op track 97, en zo laten ze nog even 'Electronica for lovers' passeren en het prachtige 'Little boy'. Dit alles om jullie duidelijk te maken dat we dit echt een sterke plaat vinden. Moet in je platenkast, nu!

(LAD)


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84