Image
02/12/2002

Seks op de KU Leuven

Op vraag van het cRZ (centrum voor Relatievorming en Zwangerschapsproblemen) en de dienst Studentenvoorzieningen van de KU Leuven werden 629 eerstejaarsstudenten van de Leuvense universiteit ondervraagd over hun beleving van relaties en seksualiteit. 54% van de eerstejaars heeft een relatie.

Jongens met een relatie blijken zich beter in hun vel te voelen dan jongens zonder relatie, iets wat bij de meisjes vreemd genoeg niet tot uiting komt. Zowel meisjes als jongens verlangen naar lichamelijke contacten, maar meisjes zien meer heil in knuffelen, zoenen en strelen, terwijl jongens over het algemeen een groter verlangen hebben naar seksuele betrekkingen. Bij die lichamelijke contacten voelt men zich trouwens meestal vrij goed, en bij seks wordt doorgaans het orgasme bereikt. Jongens zonder partner denken 'liberaal' over seks: zij vinden losse seksuele contacten heel normaal, terwijl de meisjes daar toch iets terughoudender tegenover staan. Jongens genieten trouwens meer van de lichamelijke kant van een relatie dan meisjes. En ten slotte: hoewel slechts 1,9% van de ondervraagde studenten zich erkent als homo, beweert toch de overgrote meerderheid nooit te twijfelen aan hun seksuele geaardheid.

Info: www.crz.be

 


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

KU Leuven pakt kotentekort aan

Er is een tekort aan studentenkoten in vrijwel alle grote steden, en de KU Leuven heeft besloten dit [...]

01/04/2024

Belgische violiste haalt de selectie van de Koningin Elisabethwedstrijd

Voor de twintigste editie van de vioolwedstrijd werden een heleboel kandidaten geselecteerd, waaronder [...]

31/03/2024

Hoe kies je een printer voor studenten?

Ben je student? Grote kans dat je een printer goed kunt gebruiken. Tijdens je studie moet je vaak veel [...]

30/03/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84