Image
08/07/2002

Murder by numbers : Studentikoze moordpartij

Twee tegenpolen uit een Amerikaanse high school - de rijke, populaire playboy en de hoogbegaafde nerd - hebben één ding gemeen: ze vervelen zich te pletter. Ze besluiten samen een perfecte moord te plegen en de schuld in andermans schoenen te schuiven. Maar dat was buiten het speurdersvernuft van een verbitterde maar ambitieuze politievrouw gerekend.

Ziedaar in een notendop het verhaal van Murder by numbers, een onderhoudende thriller van Barbet Schroeder (Barfly, Single White Female, Desperate Measures) die in z'n beste momenten doet denken aan The Secret History van Donna Tartt, maar tegelijk ook te lijden heeft onder een teveel aan goedkope psychologie en een nogal onwaarschijnlijke finale. Toch stijgt Murder by numbers een flink eind uit boven de middelmaat, en dat is te danken aan het feit dat er redelijk geweldig in wordt geacteerd. Sandra Bullock schudt eindelijk die huppeldepupse flutrolletjes van zich af en speelt vol overtuiging een jonge vrouw met littekens op lichaam en ziel. De Brit Ben Chaplin is ook sterk als haar (politie)partner Sam, maar de jonge acteurs die het moorddadige studentenduo spelen, zijn ware revelaties. Ryan Gosling is subliem als de gladde, egoïstische versierder Richard (let op zijn neusvleugels telkens als iets niet gaat zoals hij het wil) en Michael Pitt is al even onvergetelijk als het briljante kneusje Justin. Voeg daar een scheut morbide filosofie aan toe, en je hebt - ondanks de bovenvermelde tekortkomingen - een verdiende filmhit.

(JC)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

The Little Mermaid in de cinema vanaf 24 mei

De première van The Little Mermaid staat bijna om de hoek. Eén van de bekendste Disney verhalen, geregisseerd [...]

10/03/2023

Antwerpse studenten gaan zorgzaam van deur tot deur

Het project Zorgzame Straten en de studenten van het graduaat Maatschappelijk Werk van Thomas More werken [...]

10/03/2023

Eerste studentenleven-expo georganiseerd in Antwerpen

Laatstejaarsstudenten van het secundair hebben binnenkort een zware opdracht: op zoek naar een nieuwe [...]

09/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84