Image
01/11/2009

Hoe tap je een perfecte pint?

Een pintje tappen is niet zo eenvoudig als het eruitziet. Wij geven je enkele tips om ervoor te zorgen dat je geen milkshake tapt (20 cl schuim), maar wel een fris driesterrenpintje.

 

Stap 1
 
Dompel je glas onder in een bak water met afwasproduct, spoel na met kristalhelder water.
 
Stap 2
 
Spoel je glas, net voor je begint te tappen, nog eens in proper water. Zo krijgt het de ideale temperatuur.
 
Stap 3
 
Laat eerst een ietsiepietsie bier naast het glas lopen.
 
Stap 4
 
Let erop dat de tap nooit in aanraking komt met het glas.
 
Stap 5
 
Hou het glas wat schuin en tap in één keer vol.
 
Stap 6
 
Zorg ervoor dat je ongeveer twee vingers schuim hebt. (vermijd dus het milkshake-effect)
 
Stap 7
 
Trek nu vlug je glas terug zodat de laatste druppels uit de tap er niet in terechtkomen.
 
Stap 8
 
Neem je spatel, coupeer het schuim in één beweging en dit in een hoek van 45 graden.
 
Stap 9
 
Dompel je pint nog eens in een bak vers water om bier dat eventueel langs het glas loopt af te spoelen.
 
Stap 10
 
Een echte pro serveert het pintje op een bierviltje met het merk naar de dorstige student gericht. Santé!
 
(HDP)

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Vlaamse studente gaat viraal met open brief: "We zitten er samen door"

De universiteiten en hogescholen kondigden gisteren aan dat code rood tot eind februari van kracht blijft. [...]

09/12/2020

Vlaamse leerlingen scoren steeds slechter voor wiskunde en wetenschappen

Vlaamse leerlingen scoren slechter voor wiskunde en wetenschappen dan enkele jaren geleden. Dat blijkt [...]

08/12/2020

Vlaamse universiteiten en hogescholen blijven tot eind februari in code rood

De huidige coronamaatregelen aan de Vlaamse universiteiten en hogescholen blijven nog tot eind februari [...]

08/12/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84