Image
01/11/2009

Hoe tap je een perfecte pint?

Een pintje tappen is niet zo eenvoudig als het eruitziet. Wij geven je enkele tips om ervoor te zorgen dat je geen milkshake tapt (20 cl schuim), maar wel een fris driesterrenpintje.

 

Stap 1
 
Dompel je glas onder in een bak water met afwasproduct, spoel na met kristalhelder water.
 
Stap 2
 
Spoel je glas, net voor je begint te tappen, nog eens in proper water. Zo krijgt het de ideale temperatuur.
 
Stap 3
 
Laat eerst een ietsiepietsie bier naast het glas lopen.
 
Stap 4
 
Let erop dat de tap nooit in aanraking komt met het glas.
 
Stap 5
 
Hou het glas wat schuin en tap in één keer vol.
 
Stap 6
 
Zorg ervoor dat je ongeveer twee vingers schuim hebt. (vermijd dus het milkshake-effect)
 
Stap 7
 
Trek nu vlug je glas terug zodat de laatste druppels uit de tap er niet in terechtkomen.
 
Stap 8
 
Neem je spatel, coupeer het schuim in één beweging en dit in een hoek van 45 graden.
 
Stap 9
 
Dompel je pint nog eens in een bak vers water om bier dat eventueel langs het glas loopt af te spoelen.
 
Stap 10
 
Een echte pro serveert het pintje op een bierviltje met het merk naar de dorstige student gericht. Santé!
 
(HDP)

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Begin maar al te oefenen op je parkeerskills: drive-in festivals worden de toekomst

  Je kent ze wel, van die Amerikaanse drive-in bioscopen. Iedereen kijkt dan vanuit zijn eigen [...]

07/05/2020

Coronamagie: Daniël Radcliffe leest voor uit 'Harry Potter'

Je zou het bijna niet geloven, maar in 2020 gebeuren er ook nog goede dingen. Om iedereen die thuiszit [...]

06/05/2020

Studentenclubs van de UA steken de koppen bij elkaar voor een interactieve quiz

Alle gezelschapsspelletjes thuis beu gespeeld en ken je de vragen van De Slimste Mens Ter Wereld ondertussen [...]

06/05/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84