Image
29/09/2009

Dresscode voor vrouwen: deel 1: Galabal

De ideale gelegenheid om je nog eens tot in de puntjes op te maken als een glamoureuze diva. Dat je iets na middernacht al in ’t rond staat te zwieren met de das van een of andere jongeman, vergeten we even. Laten we onze focus leggen op alle monden die open vallen bij jouw spectaculaire entree. We begeleiden je van het pashokje tot aan de rode loper.

 

 
  1. kledij
 
-         Passen, passen en nog eens passen! Sommige jurkjes, rokken of topjes zien er afschuwelijk uit aan een kapstok, maar zitten je als gegoten.
 
-         Je hoeft niet de duurste boetieks af te schuimen om je outfit samen te stellen. Ook in de doorsnee winkels vind je elegante feestkledij.
 
-         Een jurkje mag je nog zo mooi staan, als je je er niet comfortabel in voelt, straal je onzekerheid uit en mag je ook je gewaagde danspasjes vergeten.
 
-         Weet je niet welke kleur je het meest flatteert? Ga dan voor zwart. Zwart is stijlvol en bovendien ook tijdloos. Als je je nieuwe aankoop goed verzorgt, kan je de outfit volgend jaar of over twee jaar opnieuw aantrekken.
 
-         Peil op voorhand even naar de outfit van je vriendinnen. Jij wil tenslotte toch niet ‘die ene met haar felroze kleedje zijn die tussen al die zwarte broekpakken paradeert’?
 
 
  1. accessoires
 
-         Accessoires zijn soms onmisbaar, maar overdrijf niet. Wie oorringen, armbanden, ringen én halskettingen draagt, verdwijnt tussen al die bling bling en loopt ook het risico omver te vallen door al dat gewicht. Soms is less echt wel more. Bij een gewaagd motief of een bizarre snit bijvoorbeeld.
 
-         Een handtas is onmisbaar en een handige manier om je outfit te vervolledigen. Draag je een zwart kleedje met beige sandaaltjes? Kies dan ook voor een beige handtas.
 
-         Draag je een V-hals? Neem dan een nauw aansluitende ketting of eentje die tot net boven je borsten komt. En ook een topje met geen of heel fijne bandjes schreeuwt om een klein hangertje.
 
  1. schoenen
 
-         De kleur van je schoenen moet stroken met je kledij of accessoires. Heb je een zwart kleedje aan met een rode riem? Ga dan liefst voor rode schoenen. Tenzij je ‘wandelend kleurboek’ als bijnaam wil.
 
-         Wie een licht en vrolijk kleedje aantrekt, moet dichte en platte schoenen echt wel vermijden. Een klein hakje of ballerina’s ogen een stuk vrouwelijker. Kan je het aan om op stiletto’s te lopen, fijn voor jou, maar weet dat ze je makkelijk een ordinaire look opleveren. Onder een lange broek passen ze dan weer wel.
 
-         Wil jij honderden euro’s spenderen aan die mooie muiltjes die zo perfect passen onder je outfit? Van ons mag je, maar slim is dat niet. Weet dat er 99 procent kans is dat je de vuile vlekken niet weg krijgt en je je nieuwe aankoop na die ene avond in de vuilnisbak mag dumpen.
 
-         Draag bij voorkeur schoenen of sandaaltjes die je al ingelopen hebt. Lukt dat niet? Maak dan maar plaats in je handtas voor enkele stevige pleisters…
 
(SVR)

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84