Eirecepten, recht uit het nest
Staat je spaarvarken er behoorlijk magertjes bij en heb je goesting in iets lekkers dat niet veel mag kosten? Spring dan even binnen in den Aldi, zet je koksmuts op en nodig een hongerige ziel uit. Deze vier eigerechten voor twee personen zijn goedkoop, in no time klaar en smaken verrukkelijk!
Uitsmijter (brood met ham, kaas en ei)
Ingrediënten:
4 sneden wit brood, 4 plakken ontvette ham, 4 plakjes kaas, 2 eitjes, peper en zout
Bereidingswijze
- Schik de sneetjes brood op een bord.
- Leg er de plakjes kaas en ham op.
- Bak een spiegeleitje in een koekenpan.
- Kruid het ei met peper en zout.
- Leg het ei op het brood.
- Smakelijk!
Vogelnestjes (gehakt met ei)
Ingrediënten:
2 eitjes (hard gekookt en gepeld), 100 gram gehakt, het wit van 2 eitjes, paneermeel, peper en zout
Bereidingswijze
- Kruid het gehakt met peper en zout.
- Verdeel de portie gehakt in twee en wikkel elk ei in 50 gram gehakt, zodat je een mooi balletje krijgt.
- Wentel de balletjes in het eiwit en daarna in het paneermeel.
- Frituur de balletjes in de frietketel op 180 graden tot ze bruin zijn.
- Halveer de balletjes voor het serveren en dien ze op met een slaatje of tomatensaus.
- Smullen maar!
Posh eggs (gepocheerd ei met een toast)
Ingrediënten:
2 verse eieren; 2 sneetjes toastbrood, 2 plakjes gerookte zalm, béarnaisesaus (liefst verse, maar dat hoeft niet), gesnipperde peterselie
Bereidingswijze
- Breng een liter water met een scheut azijn aan de kook.
- Breek de eieren één voor één in een apart kopje.
- Laat ze dan ei per ei in het zacht borrelende water glijden.
- Hou het eiwit samen en probeer de dooier in het midden te houden met behulp van twee houten lepels.
- Haal de eieren er na drie minuten uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Leg een plakje gerookte zalm op de toast en deponeer het ei er bovenop.
- Overgiet met warme béarnaisesaus en decoreer met peterselie.
Cheesy egg salad (slaatje met kaas en eieren)
Ingrediënten:
200 gram macaroni, 150 gram kleine champignons, selder, 2 tomaten, 1 gewoon ei, 3 hardgekookte eieren, 150 gram belegen kaas, 1 blik perziken op sap, 1 krop sla, zout en peper
Bereidingswijze
- Kook de macaroni met zout, spoel nadien met koud water.
- Kook de champignons 3 minuten en laat ze uitlekken en afkoelen.
- Snij de selder en de ui fijn en de tomaten en het ei in blokjes.
- Snij dan ook de uitgelekte perziken in stukjes en de kaas in blokjes.
- Meng alles en breng de salade op smaak met zout en peper.
- Bedek een schaal met sla, schep de kaas-eisalade erop en garneer met perzikschijfjes.
- Laat het je smaken!
(SVR)