Image
20/10/2009

LOVE FOOD: deel 2: Mijn staart kwispelt

Liefde gaat door de maag, dat weten we al langer dan vandaag. Met deze smakelijke menu’s vol afrodisiaca kook je je lief zo het bed in.

Telkens voor 2 personen

  • Aperitief: Love-tail (6 min.)
 
Ingrediënten:
1 mango, 6 perziken, scheutje rum, scheutje meloenlikeur, ice tea en ijsblokjes
 
Bereiding:
Pers het sap uit van 1 rijpe mango en 6 perziken.
Schenk het sap uit in een mooi cocktailglas met veel ijsklontjes. Je kan er nog eventueel wat ice tea bij doen om het sapje wat te verdunnen.
Doe in elke glas een scheut witte rum en een scheut meloenlikeur.
Werk af met een rietje en een parasolletje.
 
  • Voorgerecht: Oesters in witte wijn (20 min.)
 
Ingrediënten:
6 stuks oesters, 1 hele sjalot, 50 ml droge witte wijn om in te koken, 1/4 bosje peterselie, 1/4 koffielepels kervel, 25 g roomboter, 1 snufje peper, 1 snufje zout
 
Bereiding:
Steek de oesters open en vang het vocht op.
Zeef dit en doe het in een pannetje.
Maak de oesters los van de schelp en verwarm de oven op de grillstand.
Pel de sjalot, hak 'm fijn en doe in de pan met het oestervocht.
Voeg de wijn en 1 eetlepel witte vermout toe.
Laat inkoken tot ongeveer 5 eetlepels vocht overblijven.
Zeef het vocht en breng alles op smaak met peper.
Voeg de gehakte peterselie en de gehakte kervel toe en meng goed.
Giet een laag grof zout in een ovenschaal en leg de oesters erop.
Verdeel het vocht en de roomboter erover en zet ze 1 tot 2 minuten onder de grill tot de saus begint te pruttelen.
  • Hoofdgerecht: Risotto primavera (30 min.)
 
Ingrediënten:
250 g groene asperges, 30 g zachte geitenkaas of geraspte, belegen Goudse kaas, 50 g mascarpone of crème fraîche, zout, peper, 5 g boter, 2 lente-uitjes, 200 g risottorijst, ± 500 ml groentebouillon, 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
 
Bereiding:
Schil het onderste gedeelte van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 2-3 cm.
Kook de asperges met wat zout beetgaar.
Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges.
Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de mascarpone of crème fraîche door de aspergepuree.
Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken, hak het witte gedeelte fijn en bak beide glazig in hete boter.
Voeg de ongekookte rijst toe en roer goed.
Voeg geleidelijk de bouillon toe (de rijst moet altijd onder blijven).
Als de rijst kookt, moet je ongeveer 20 minuten roeren.
Roer er nadien de aspergepuree bij haal er ook de aspergepunten doorheen.
Garneer het gerecht met de pijnboompitten.
 
  • Dessert: Chocoladetaart (25 min.)
 
Ingrediënten:
100 g pure chocolade, 35 g boter, 25 g bloem, 2 eieren
 
Bereiding:
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze au bain marie.
Voeg hier kleine stukjes boter bij en meng tot alles is gesmolten.
Breek de eieren in een kom en zeef de bloem.
Meng ze goed onder elkaar (voeg de bloem geleidelijk toe).
Haal het chocolademengsel van het vuur en meng dit bij de eieren/bloem.
Beboter individuele schaaltjes en vul ze voor 3/4.
Leg de schaaltjes een dikke 5 min in de voorverwarmde oven (220°).
Ze zijn klaar als de bovenlaag barstjes krijgt.
Haal de cakejes uit de schaaltjes en laat een minuutje afkoelen.
(HDP)

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Mis vanavond de finale van de Campus Cup niet

Welk studententeam wint de Campus Cup op Canvas? Vanavond wordt het spannend, want dan mag Otto-Jan Ham [...]

26/06/2025

Hier vind je de vijf nieuwe fietswrakvakken in Gent

Gent, als grootste studentenstad van het land, is een fietsstad. Heel leuk, maar dat heeft ook als gevolg [...]

25/06/2025

Vierde Nachtwacht-film komt eraan, met deze acteurs

Nostalgie troef, want de vierde Nachtwacht-film is in productie, met als titel Het Kristal van het Kwaad. [...]

16/06/2025

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84