Image
07/10/2009

Compleet diner voor twee

Met het bestek in de hand trekt GUIDO door heel het land om jullie de beste recepten voor te schotelen, bedacht en bereid door studenten voor studenten. Smakelijk!

 

 
Voorgerecht: Soep Vichyssoise
Door Bénédicte Van den Driessche
 
Nodig voor 2 kommetjes soep:
75 g aardappelen, 75 g prei, boter, 1 dl kippenbouillon, 0,5 dl melk, 1 dl room, laurierblaadjes, olijfolie, 2 gedroogde tomaten, peper, bieslook
 
Bereidingswijze:
Snij de aardappelen en prei in kleine stukjes en stoof ze aan in boter. Voeg de laurier erbij en kruid met peper. Voeg dan kippenbouillon, room en melk bij en laat een vijftiental minuten zachtjes koken voor je de laurier eruithaalt. Mix nadien de soep totdat er geen kleine stukjes meer overblijven. Zeef het geheel en laat minstens drie uur afkoelen in de koelkast. Voor het opdienen snij je de gedroogde tomaten in ministukjes en laat je ze zinken in elke portie. Werk het geheel af met een toefje bieslook. Klaar!
 
 
“Dit gerecht ontdekte ik in Frankrijk. Thuis probeerde ik het meteen uit en ik moet zeggen dat het even lekker smaakt als op restaurant! Belangrijk is om alles eerst goed door de zeef te halen om de liquiditeit te verhogen en dan pas in de koelkast te laten afkoelen! Doe je het omgekeerd, dan krijg je problemen.”
Hoofdgerecht: Fettucine met rucolapesto en verse tomatensalsa
Door Elisa Corné
 
Nodig:
250 g fettucine, 8 gehakte teentjes knoflook, ¼ krop grof gehakte verse basilicum, 60 g grof gehakte rucola, 0,8 dl olijfolie, 20 g geraspte kaas, 2 in grote stukken gesneden tomaten, 1 eetlepel citroensap, 1 fijngesneden chilipeper, 25 g geroosterde pinda’s
 
Bereidingswijze:
Kook de pasta beetgaar in een grote pot kokend water (gebruik geen deksel) en giet af. Maak intussen in de blender een glad mengsel van knoflook, basilicum, rucola en olie. Meng pasta, rucolapesto, geraspte kaas, tomaten, citroensap en chilipeper in een grote pan, laat al roerend warm worden. Voeg de noten toe en schep ze er voorzichtig door.
 
 
 
Dessert: Chocoladetaart
Door Laura Boone
 
Nodig:
200 g pure chocolade, 200 g suiker, 200 g boter, 5 eieren, 40 g gewone bloem
 
Bereiding:
Scheid het eiwit en het eigeel. Meng het eigeel met de suiker en klop tot schuim (met een mixer). Als het bijna stijf is, mag je de bloem toevoegen. Klop ondertussen ook het eiwit op tot schuim. Laat chocolade en boter samen op het vuur smelten en voeg het opgeklopte eigeel er zachtjes bij terwijl je blijft roeren en draai er dan het eiwit onder, maar doe dat heel voorzichtig, anders maak je het kapot. Vet de bakvorm in en bestrooi met wat bloem. Giet het mengsel in de bakvorm en zet een veertigtal minuten in de oven op 170 graden. Als je met een mes in de taart prikt, mag er geen deeg meer aan blijven plakken. Haal ze dan uit de oven en laat vijf minuten afkoelen. Draai de taart op haar kop om ze uit de bakvorm te krijgen. Genieten!
 
 
“Dit zijn de ingrediënten voor een gewone taartvorm, dus in principe goed voor acht personen. Als je de hoeveelheden gaat verkleinen, gaat de taart veel te snel uitdrogen. Laat het gewoon zo, dan kan je er ’s morgens, ’s middags én ’s avonds van eten (lacht).”
 
 
(SVR)
 

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Drinkgedrag verschilt bij jongeren op het platteland en in de stad

Vertonen alle jongeren hetzelfde drinkgedrag? Uit onderzoek van de jeugdbeweging KLJ blijkt van niet. [...]

21/04/2024

Seizoen drie van ‘Euphoria’ loopt nog meer vertraging op

Slecht nieuws voor de fans van ‘Euphoria’, want het derde seizoen van de HBO-serie loopt [...]

21/04/2024

UGent laat verantwoord gebruik van AI toe

De Universiteit Gent gaat artificiële intelligente niet langer verbieden of afraden. Vanaf volgend [...]

20/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84