Image
10/11/2009

Dresscode voor vrouwen: deel 2: solliciteren

Als je gaat solliciteren, pas je je kledij aan aan de stijl van het bedrijf waar je wilt werken. Loopt iedereen daar rond in een mantelpakje? Dan laat jij je minirokje en teenslippers beter thuis. Soms heb je geen idee hoe ‘stijf’ je gekleed moet gaan. In dat geval neem je beter het zekere voor het onzekere door een ietwat deftige outfit aan te trekken. Vergeet ook zeker de basisregels niet:


-         Draag iets waar je je comfortabel in voelt. Een sollicitatiegesprek is al zenuwslopend genoeg. Het laatste wat je dan nodig hebt, is je zorgen te moeten maken over je bizarre wandeltechniek door die veel te nauwe rok.
 
-         Zorg dat je outfit netjes gestreken is en dat de kleurencombinatie bij elkaar past. Kleinere dames kunnen in één kleur gaan, leuke accessoires maken dan je look compleet. Voor dames die de twee meter naderen, bieden laagjes de ideale oplossing. 
 
-         Ze zullen letten op de kleinste details. Let er dus op dat je nagels en je kapsel er mooi verzorgd uitzien. Een vleugje parfum mag, maar de bedrijfsleider bedwelmen is absoluut not done.
 
-         Een decolleté heeft misschien geholpen bij die ene prof op je mondeling examen, maar als je solliciteert zal je halvelings ontblote boezem je minder succes opleveren. Hoe meer huid je laat zien, hoe minder serieus ze je zullen nemen. Let er ook op dat je string niet uit je broek komt piepen en dat je de omtrek en kleur van je rode beha niet door het wit hemdje kan zien. 
 
-         Donkere kleuren camoufleren en lichte kleuren accentueren. Draag dus geen felgele riem als je je buikje wilt verstoppen.
 
(SVR)

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84