Image
06/12/1999

De onverwoestbare koffer van 007 : Het pièce unique uit Oudenaarde

Wie er in deze The world is not enough-tijden als James Bond wil bijlopen, kan daar een zowat complete handleiding bij krijgen. Een paar voorbeeldjes: 007 draagt een Calvin Klein 2007-zonnebril, hij rotzooit met Caterpillar-bouwmachines, hij logeert in de Club Med, hij luistert naar CD's van Garbage, hij jaagt zijn sigaar in de brand met een Bic-aansteker, rond zijn pols blinkt een Omega Seamaster Professional en hij veegt zijn hol af met Bounty absorberesterk.
Kortom, in The world is not enough zit meer product placement dan in een doorsnee aflevering van Wittekerke. En de Belgische bijdrage aan de Bond-outfit zouden we nog vergeten: het geld waar het in de film allemaal om te doen is, zit netjes verpakt in een aluminium koffer van Samsonite, een pièce unique dat vervaardigd werd in de Samsonite Europe-fabriek in Oudenaarde. 007 springt ermee van de zevende verdieping, en de koffer blijft intact. Dat is de bedoeling, want onder het voorgevormde aluminium zit een magnesiumkader dat er een onverwoestbaar valies van maakt. Het model zoals Bond er één heeft, is niet te koop, maar is wel gebaseerd op het nieuwe hi-techgamma van Samsonite, zoals de supersterke aluminium aktetassen Timmon en Arcum, vanaf deze maand in de winkel. In 2000 komen daar nog koffers, een trolley en een beautycase bij.

(JC)


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84