Image
23/09/2002

Hebben verkeersaffiches nut?

Langs de autosnelwegen worden we geregeld geconfronteerd met al dan niet emotionele oproepen om verstandig te rijden: momenteel spoort een zekere Tine de hardrijders aan hun verstand te gebruiken. Halen die affiches eigenlijk iets uit? Het Belgisch instituut voor Verkeersveiligheid ging na wat het grote publiek van hun campagnes vindt. Het meest geapprecieerd, met een globale appreciatie van 92%, was de emotionele campagne uit 1999 waarop een klein meisje tegen haar pop zegt: "Rustig maar.

 Mama rijdt nooit te snel." en een jongetje zijn wijsvinger cowboygewijs naar de chauffeur richt met de slogan: "Kalmpjes aan, chauffeur." Ook erg gesmaakt zijn de BOB-campagnes rond oudejaar. De slogans van vorig jaar: "Onze BOB daar klinken we op" en "Het is feest als BOB rijdt" konden respectievelijk 88 en 87% bekoren. Affiches die het minder goed deden, waren er natuurlijk ook. Zo vindt maar 41% de "Je eerste voorruit vergeet je nooit"-campagne uit 1999, waarbij een jonge kerel zijn gezicht tegen een ruit perst, geslaagd. Slechts 40 percent vond de rossige kwajongen die in hetzelfde jaar vroeg: "Heeft iedereen klik gedaan?" een goed idee, en de enorme blote voet op het gaspedaal uit 2000, met de slogan "Toon de zwaarvoet hoe het moet" erboven, kon maar op 33% appreciatie rekenen.

Info: www.bivv.be

(HDP)


Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84