Image
31/01/2000

Spider-Man meets Darkman

Zowat alle Amerikaanse comic-superhelden hebben het inmiddels big-budgetgewijs tot op het witte doek geschopt. Hoeven we ze nog op te noemen? Batman, Superman, Judge Dredd, The Crow, The Punisher, The Rocketeer, The Shadow, Spawn, Dick Tracy, The Mask... Maar denk eens na, wie ontbreekt nog in het lijstje? Juist: Peter Parker alias The Amazing Spider-Man! Geen paniek, er wordt voor gezorgd. Columbia wil tegen zomer 2001 een gigantische Spider-Man movie in de zalen, en ze willen dat niemand minder dan wonderboy Sam Raimi de prent gaat regisseren.
Wij vinden dat alvast een uitstekend idee. Hoewel Sam Raimi zijn recentste faam haalt bij een mainstream-film als A Simple Plan, was hij in zijn jonge jaren een onvervalst cultregisseur. Evil Dead, zegt je dat wat? Een low-budget horrorfilm die - wellicht in tegenstelling tot The Blair Witch Project - voor eeuwig als een klassieker in het genre zal worden gerekend. Evil Dead, dat was Sam Raimi. En vergeet zijn fantastische Darkman niet, naar onze bescheiden mening de énige film waarin het fenomeen van de superheld-met-cape is aangepakt zoals het hoort. Dat hebben de filmbonzen bij Columbia ook wel door, en dáárom willen ze Raimi voor hun Spider-Man. Omdat hij het genre kent, zo simpel is dat. Het probleem is wel dat Sam nog contractuele verplichtingen heeft bij Paramount (The Gift). Of hij Spider-Man zal kunnen regisseren, hangt af van de vraag of Paramount de miljoenen zal aanvaarden die Columbia veil heeft voor het uitstel van The Gift. We hopen het!

(JC)


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84