Image
21/01/2010

Pitavlees is niet wat je denkt…

Na een avondje feesten, smaakt niets beter dan een stevige pita. Maar wat draaien ze precies allemaal in dat broodje?

 

Voor een onderzoek bezocht het Nederlandse televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde tien pitazaken in Amsterdam. Daar namen ze telkens een staaltje van het vlees mee om nadien het DNA van elk stukje te bestuderen in een labo. En wat bleek? Slechts één bestond voor de volle honderd procent uit lamsvlees, zoals zou moeten. De negen andere waren een mix van lamsvlees met kippen-, kalkoen-, varken- of rundsvlees. Wie meer wil weten, kan vanavond kijken naar de volledige aflevering van het programma, om 20.30u op Nederland 3.
 
(SVR)
 

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Gentse deelfietsen breken records

Nog niet zolang geleden klonk het dat deelfietsen nooit zouden aanslaan in Gent, "want iedereen [...]

22/10/2024

Deze hogeschool biedt als eerste in België "omgekeerde pedagogiek" aan

De Fabula Event Communication Campus, voorheen gekend als de Charles Péguy hogeschool, is de eerste hogeschool [...]

20/10/2024

Duaal leren blijft stijgen

Het aantal leerlingen dat voor duaal leren kiest, blijft stijgen. Dat blijkt uit cijfers van opleidingsnetwerk [...]

19/10/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84