Image
24/01/2010

Nieuwe opleiding: moleculair gastronoom

Vanaf volgend jaar pakt de Spaanse universiteit van San Sebastian, wat de culinaire hoofdstad van Europa genoemd wordt, als eerste uit met een opleiding moleculair koken.

 

Het universiteitsgebouw is gebaseerd op een stapel soepborden en biedt dus vanaf 2011 plaats aan het departement gastronomische en culinaire wetenschappen. “Ik denk niet dat er in ons land vraag is naar een opleiding moleculair koken,” vertelt Ludo Melis, vicerector Onderwijs aan de KU Leuven. “Anderzijds is het weinig waarschijnlijk dat zo'n richting er in België zou komen, omdat er niet vaak met nieuwe universitaire titels van start wordt gegaan. We worden geremd door een ingewikkelde regelgeving. Het duurt enkele jaren voor je hier een hip idee kunt uitwerken.” Toch mag België niet achterop hinken en daarom planten universiteiten wel pakketten in bij bestaande lesprogramma's. “Ik kan me voorstellen dat moleculair koken bijvoorbeeld aansluiting zou vinden bij voedingstechnologie, een afstudeerrichting bij de bio-ingenieurs.”
 
(SVR)

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Aldi test verkoop verpakkingsvrije producten

In 2020 maakte Aldi bekend hun hoeveelheid plastic verpakkingen te willen halveren tegen 2025. Deze [...]

22/04/2021

Adidas gaat de duurzame toer op met de Stan Smith Forever

De ‘Stan Smith Forever’, zo heet de duurzame variant van de wereldberoemde Stan Smiths die [...]

22/04/2021

Het Instagramprofiel van Ender Scholtens

"Er zijn zoveel mensen online die zich voordoen als iemand die ze totaal niet zijn" 🐣 [...]

21/04/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84