Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Zweedse apotheek verbiedt bepaalde skincare onder de 15 jaar

Farmaketen Apothek Hjärtat in Zweden heeft beslist om bepaalde skincareproducten niet meer te verkopen [...]

10/05/2024

Vakbonden UGent dienen klacht in

De vakbonden van de universiteit Gent hebben vorige maand een klacht bij de overheid ingediend, omdat [...]

09/05/2024

Stem Z: een podcast over de aankomende verkiezingen

Velen moeten binnenkort voor het eerst gaan stemmen, maar er zijn heel wat first voters die niet goed [...]

09/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84