Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

HOGENT bouwt eigen 5G-netwerk

Met Europese steun bouwt de hogeschool HOGENT een privaat 5G-netwerk op drie campussen. Het gaat over [...]

16/04/2024

Mooie vooruitzichten voor het Koninklijk Conservatorium: restauratie goedgekeurd

De ministerraad heeft het licht op groen gezet voor de restauratie, uitbreiding en renovatie van het [...]

15/04/2024

Nieuwe regels rond de verkoop van tabak en alcohol

Begin vorige maand heeft de Kamer een wetsontwerp goedgekeurd dat de verkoop van tabak en alcohol strenger [...]

15/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84