Image
04/11/2002

Thomas De Meyer (AA Gent) : "Om bescheiden te zijn: ik ben verstandig genoeg voor unief."

Ze lopen niet zo dik gezaaid, de voetballers die hun carrière combineren met hogere studies. Tim Smolders van Club Brugge is pas afgestudeerd, ploegen als SK Lierse en RSC Anderlecht hebben geen studerende landgenoten in de kern en Lokeren heeft al helemaal geen landgenoot in zijn kern, laat staan een studerende. Gelukkig zweven er nog witte raven boven de grassprieten. Thomas De Meyer is zo'n vogel. Hij is 19 en traint mee met de A-kern van KAA Gent. Thomas dribbelde zijn humaniora zonder moeite door en zet dit jaar een flankinfiltratie in, dwars doorheen het hart van de pol&soc-afdeling. Met andere woorden, hij gaat nu studeren bij de grote jongens.


GUIDO: Waarom wil een jonge voetballer met een beloftevolle carrière beginnen aan universitaire studies?
Thomas:
Er zijn nog andere dingen in het leven dan voetbal. Ik ben een rustige jongen die zich als doel heeft gesteld zoveel mogelijk te genieten van de geneugten des levens. Met mate wel te verstaan, maar toch. En als ik een zware blessure zou krijgen of gewoon het spelletje beu ben, dan wil ik niet met lege handen in een zwart gat vallen. Na mijn voetbalcarrière zou ik graag iets in de media doen, iets op televisie of achter de schermen. Vandaar mijn keuze voor politieke & sociale wetenschappen.

GUIDO: Hoe combineer je de studies met topvoetbal?
Thomas:
Ik kan op een paar faciliteiten rekenen vanuit de club, en heb ook een topsportstatuut aan de universiteit. Daardoor ben ik meer op mezelf aangewezen, en kan ik de dingen mooi plannen zoals ze mij het best uitkomen. Onze trainer moedigt ons zelfs aan om verder te studeren en is bereid af en toe mijn afwezigheid op trainingen door de vingers te zien. Ik moet natuurlijk zoeken naar een goed evenwicht. Een balans tussen studeren, voetbal en vrije tijd.

Nachtenlang in cafés

GUIDO: Over vrije tijd gesproken: heb je nog tijd voor andere dingen?
Thomas:
Zoveel tijd blijft er niet meer over, maar af en toe heb ik het toch wel eens nodig om plezier te maken met vrienden. Gewoon wat sociale dingen doen. Uitgaan probeer ik echt wel tot een minimum te beperken.

GUIDO: Hoe bevalt het studentenleven je?
Thomas:
Het bevalt me zeer goed, ik heb waarschijnlijk alleen een beetje meer discipline nodig dan mijn medestudenten.

GUIDO: En je medestudenten, hoe reageren die op een topvoetballer in de klas?
Thomas:
Die reageren enthousiast en met veel bewondering hoe ik erin slaag alles te combineren. Het is natuurlijk ook leuk als ze laten merken dat ze volgen wat je op het voetbalveld uitspookt.

GUIDO: Neem je actief deel aan het studentenleven?
Thomas:
Ik probeer hier en daar iets mee te snoepen, maar het echte studentenleven gaat mij wat voorbij. Het zou ook zijn sporen nalaten op mijn studies en mijn voetbalcarrière. Eigenlijk heb ik er ook geen behoefte aan om nachtenlang in cafés te gaan rondhangen.

GUIDO: Tot slot: ben je verstandig?
Thomas
(lacht en denkt vervolgens lang na) Om het nu eens van mijn eigen te zeggen, ik denk het wel ja. Ik ben een perfectionist. Alles wat ik doe, wil ik zo goed mogelijk doen. Wat niet altijd leidt tot de aangenaamste of gemakkelijkste situaties. Ik wil ook altijd gelijk hebben. Ik besef dat studeren een must is, en om bescheiden te zijn: ik denk wel dat ik verstandig genoeg ben om aan universitaire studies te beginnen. En deze keer heb ik zeker gelijk! (lacht)

Mario De Koninck


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84