Image
04/11/2002

Hoe zal dit academiejaar verlopen? De cijfers!

Het onderzoeksbureau Chi Kwadraat en de jongerensite Mine.be ondervroegen een duizendtal jongeren over hun slaagkansen dit academiejaar. Het waren ongeveer evenveel meisjes als jongens, en de gemiddelde leeftijd was 18 jaar.

Wat blijkt? 28,8% van de studenten beweert dit schooljaar zeker te zullen slagen; 18% rekent nu al op herexamens. Iets meer dan de helft denkt het waarschijnlijk wel te zullen halen, en bijna 80% is vaag optimistisch. De grootste twijfels rijzen rond de te verwerken leerstof (17,8%), zelfdiscipline (14,4%) en de moeilijkheidsgraad van de studierichting (14,3%). Meer dan een derde van de studenten heeft al eens een jaar moeten bissen. Daar zijn meer jongens dan meisjes bij. Raar genoeg zijn ook dat precies de studenten die eerder aan een lief geraken dan hun studiegenoten. Over het algemeen beweert iets minder dan de helft van de respondenten een vast lief te hebben. Wat de meisjes betreft: zij willen over het algemeen langer studeren en besteden per week meer tijd buiten de school aan hun studies dan jongens.

Info: www.mine.be


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84