Start to veggie met Evy
Na een heleboel ‘Start to …’-boeken, is het nu tijd voor een leven zonder (of met minder) vlees. Evy Gruyaert presenteerde gisteren trots ‘Start to veggie’, een project waar ze heel trots op is.
“Ik ben zelf al dertien jaar een vegetariër”, vertelt de gezondheidsgoeroe. “Het was zeker niet gemakkelijk om daarmee te beginnen, want mijn grootouders waren slagers en mijn ouders koks en ze geloofden niet dat je gezond kon zijn zonder een stukje vlees. Maar toen ik achttien jaar werd, koos ik resoluut voor een vegetarisch leven.” Het boek wil niet dat iedereen hardcore vegetariër wordt, zelfs af en toe eens geen vlees eten is een stap in de goede richting. “Ik wou geen geitenwollensokken boek, en dat is het ook niet geworden”, vervolgt ze. “De vleesproductie legt een enorm zware last op het milieu en daarom willen we tonen hoe je ecologisch verantwoord kunt leven, ook op andere vlakken. Milieuvriendelijke kleding en make-up zijn zelfs zeer trendy op dit moment.” Met het boek maakt ze je ook wegwijs in alle vegetarische lekkernijen zoals seitan- en tofugerechten.
(CS)