Image
23/05/2003

SWIFT Fonds zoekt kandidaten

‘Het Swift Fonds, voor technologie als schakel tussen mensen’ is op zoek naar kandidaten voor de zesde Swift-prijs van 50.000 euro. Het bedrijfsfonds, dat door de Koning Boudewijnstichting wordt beheerd, is ook dit jaar op zoek naar een origineel project waarin technologie wordt gebruikt om tussen twee groepen mensen een band te creëren, te verbeteren of te versterken.


Het Swift Fonds heeft sinds zijn oprichting in 1998 (door SWIFT: Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) al vijf kandidaten in Nederland en België gesteund. Het fonds gelooft in het ontstaan van sociale banden door het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologie en wil hierop dan ook de aandacht vestigen. Hiervoor kent het elk jaar de Swift-prijs toe ter waarde van 50.000 euro aan een project dat een duurzame band tussen twee groepen mensen kan creëren. Het project moet voor iedereen toegankelijk zijn en haalbaar blijven op uitvoerend en financieel vlak. Het Swift Fonds richt zijn zesde oproep tot een gevarieerd publiek van studenten, pas afgestudeerden, onderzoekers in nieuwe technologieën, kleine ondernemingen, verenigingen, wetenschappelijke instellingen en dergelijke. Alle kandidaten die in België en Nederland wonen, komen in feite voor de prijs in aanmerking, mits ze uiteraard met een goed project op de proppen komen.

De selectie gebeurt door een Belgisch-Nederlandse jury die uit onafhankelijke experts bestaat. Er wordt gelet op het innoverend karakter van het project en op de voordelen ervan voor de gemeenschap. De nadruk ligt op de mate waarin het project bijdraagt tot oplossingen in verband met mobiliteit van personen, hun sociale integratie, hun toegang tot de informatie en de bescherming van hun leefmilieu.

De laureaat uit 2001, Stichting Sterrekind, kwam bijvoorbeeld aanzetten met een privé-internetinfrastructuur waardoor ernstig zieke kinderen die regelmatig in het ziekenhuis verblijven toegang krijgen tot een virtuele wereld in 3D. De patiëntjes kunnen zo een interactieve multimediaoplossing activeren en zich ontspannen, zich informeren of communiceren met kinderen die andere ziekenhuizen verblijven.

Om mee te ijveren voor de Swift-prijs volstaat het de oproepfolder door te nemen en een standaard kandidaatsformulier in te vullen. De folder en het formulier kan je downloaden van www.kbs-frb.be. Alle dossiers moeten ten laatste tegen 15 juli 2003 op het Secretariaat van de Koning Boudewijnstichting aanwezig zijn.

(DV)

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84