Allereerste tomatenazijn op de Belgische markt
Het Italiaanse familiebedrijf Mutti lanceert haar tomatenazijn op de Belgische markt, en dat is een primeurtje. Tomatenpuree wordt gezeefd en het heldere sap ondergaat twee gistingsprocessen. Het resultaat is een azijn met veen- en houtachtige smaakaccenten en de geur van gedroogde tomaten. Ideaal als smaakmaker bij vlees of vis op de grill of barbecue.
Info: www.mutti-parma.com
Chips met een Japanse touch
Het Sensations-gamma van chipsspecialist Lay's is uitgebreid met de smaak Japanese Teriyaki. Het woord 'teriyaki' staat voor een Japanse kooktechniek met sojasaus, rijstwijn en suiker, wat in combinatie met de krokante chips een zachte, exotische smaak oplevert, ideaal voor bij een zomers aperitief in de tuin.
Info: www.lays.be
Bovenal is gazpacho koude soep
Wie drinkt er nu soep in de zomer? De Spanjaarden tiens, want hun gazpacho is lekker, voedzaam en zo fris als een zonnige cocktail. De Spaanse koude soepen kan je gewoon uitschenken uit een karton dankzij het merk Alvalle. Ze pakken deze zomer uit met twee nieuwe varianten: wortel-sinaasappel-koriander en tomaat-rode-biet-kruiden.
Info: www.alvalle.be