Image
11/09/2010

Kookcursus op maat van studenten

“Ik geef intussen al 19 jaar kooklessen in het Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp en er zijn geregeld studenten die zo'n kookcursus willen volgen. Maar omdat de cursussen beginnen in september en doorlopen tijdens de examens, haken ze meestal af”, vertelt Sabine De Coninck. Daar komt nu verandering in, want het Kisp organiseert een speciale reeks kooklessen die perfect op maat gemaakt zijn voor studenten.

 

“De cursus Koken op Kot begint in oktober en eindigt ergens begin mei”, legt De Coninck uit, die de lessen zelf zal geven. “Ik zal bijvoorbeeld veel aandacht hebben voor menu's die je ook kan maken op twee kleine kookplaatjes en daarbij probeer ik ook de modetrends te volgen. Zo zullen mijn studenten tapas leren maken, maar ik wil samen met hen ook Indische, Chinese... of andere exotische invloeden uit de wereldkeuken verwerken in de gerechten die we maken. We gaan ook stoofpotjes maken en eenpansgerechten, en ik wil hen hamburgers leren maken, maar dan andere dan ze gewoon zijn.” Ook de kostprijs van de cursus is op maat gemaakt van studenten, je betaalt 80 euro voor 22 lessen, elke dinsdag van 15 tot 17.55 uur.

 
 
(SVR)
 

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

UK stapte uit Erasmus-uitwisselingsprogramma door lage taalvaardigheid

Een verdere scheiding tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie. Want als gevolg van de Brexit in 2020 [...]

10/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84