Image
25/11/2002

Ali G in da house: Iz it becauze I iz black?

Ali G is een typetje van de Britse acteur Sacha Baron Cohen, maar het leuke is dat een heleboel mensen dat niet eens door hebben. Ze zien die in fluorescerende Fubu en Wu-Wear uitgedoste grote muil iedereen in de zeik zetten op de MTV Awards, en denken: wie is die arrogante rapper eigenlijk? Dat typeert de allerbeste parodieën: ze zijn zo goed dat je er met open ogen in kunt trappen.

In Ali G in da house, een film die in ons land net de bioscoop niet heeft gehaald maar nu wel verkrijgbaar is op video en dvd, krijg je het antwoord. Ali G is een would-be hiphopper uit een onbenullig Brits working class-stadje die uitblinkt in domheid en pose. En tja, zoals steeds gebeurt wanneer je zo'n typetje uitvergroot en in een lange plot gooit, verliest het veel van z'n kracht, mythe en vooral geloofwaardigheid. En dan is - helaas - de vergelijking met de Urbanusfilms, Bean of zelfs Oesje met Kamiel Spiessens niet ver weg. Het blijft lachen hoor: Ali G komt ook in zijn film af en toe buitengewoon snedig uit de hoek, en van hem pik je met de glimlach de meest platvloerse humor. Maar anderzijds is de plot van deze film zo onnozel, en staan de Britse theateracteurs (Michael Gambon - hoe laag is die gevallen?) zodanig met hun broek op de knieën naast Cohen dat het tenenkrullen wordt. Liever hadden we een zaalshow van Ali G op video gehad dan dit geforceerde vehikel. Iz it becauze I iz black?

(JC)


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84