Image
22/10/2010

Vlaamse tapas: ‘hoppas’

Vergeet Spaanse tapas, vanaf nu kiezen we met z’n allen voor de Vlaamse variant oftewel hoppas. Vlaams minister van Toerisme Bourjois en Vlaams minister van Cultuur Schauvliege hebben het concept gisteren in het Brouwershuis op de Brusselse Grote Markt aan het grote publiek voorgesteld.

 

Hoppas zijn kleine gerechtjes om van te ‘snoepen’ terwijl je een typisch Belgisch bier drinkt. Tijdens de Week van de Smaak, van 11 tot 21 november, zullen meer dan 120 topchefs de hoppas bereiden, maar bedoeling is dat het concept ondertussen zodanig populair wordt, dat het niet meer weg te denken is uit onze eetcultuur. In diezelfde week vinden trouwens zo’n honderd activiteiten plaats rond hoppas, en verschijnt er ook een hoppas-receptenboekje.

 
 
(SVR)

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Ons studentenpanel test 10 dagen lang de vitamines Biocure Max Boost

Om de Booster express van Biocure te testen, die onmiddellijke concentratie en instant energie geeft [...]

19/04/2022

Verontrustend veel jongeren bereid om 'geldezel' te zijn

Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, voerde een onderzoek naar het fenomeen 'geldezels'. [...]

14/04/2022

Eerste Belgische academische bacheloropleiding Artificiële Intelligentie

De Vrije Universiteit Brussel wil in het academiejaar 2022-2023 starten met een gloednieuwe opleiding [...]

13/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84