Image
22/10/2010

Vlaamse tapas: ‘hoppas’

Vergeet Spaanse tapas, vanaf nu kiezen we met z’n allen voor de Vlaamse variant oftewel hoppas. Vlaams minister van Toerisme Bourjois en Vlaams minister van Cultuur Schauvliege hebben het concept gisteren in het Brouwershuis op de Brusselse Grote Markt aan het grote publiek voorgesteld.

 

Hoppas zijn kleine gerechtjes om van te ‘snoepen’ terwijl je een typisch Belgisch bier drinkt. Tijdens de Week van de Smaak, van 11 tot 21 november, zullen meer dan 120 topchefs de hoppas bereiden, maar bedoeling is dat het concept ondertussen zodanig populair wordt, dat het niet meer weg te denken is uit onze eetcultuur. In diezelfde week vinden trouwens zo’n honderd activiteiten plaats rond hoppas, en verschijnt er ook een hoppas-receptenboekje.

 
 
(SVR)

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Cafés in de Overpoort mogen open, maar (bijna) niemand durft

Maandag start het academiejaar, maar van cafébezoekjes zal niet veel in huis komen. Het merendeel [...]

19/09/2020

Alma past menu en prijzen aan

De Alma, het studentenrestaurant van de KU Leuven, opent met een aangepast menu. De boosdoener in het [...]

18/09/2020

UGent, UAntwerpen en UHasselt schakelen over naar code oranje

Het academiejaar start officieel in code geel voor het gehele land. Lokaal kan er echter voor gekozen [...]

16/09/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84